Sabret Öğretmenin ismi Kapaklı'da yaşatılacak

Kapaklı'nın ve Çerkezköy'ün ilk kadın öğretmenlerinden olan ve geçtiğimiz yıl Ocak ayında 79 yaşında hayatını kaybeden Sabret Arıcı'nın ismi Pınarça Mahallesi'ndek

GÜNDEM 3.12.2021 09:27:00 0
Sabret Öğretmenin ismi Kapaklı

Pınarça’da bulunan Sabret Arıcı Parkı’nda düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan merhume Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı, “Sabret öğretmen, mesleğine aşıktı. O’nun isminin Pınarça’daki parkta yaşatılmasında emeği geçen Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“ADINI BURADA YAŞATACAĞIZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de Sabret Arıcı’yı yakından tanıdığını, O’nun ilçenin, bölgenin ihtiyaçlarını yaşına ve hastalığına rağmen heyecanla anlatmasından feyz aldıklarını belirterek, “Pınarça Mahallemizde 1960 ihtilalinde başöğretmen ve muhtar olarak görev yapması hasebi ile buradaki mevcut parkımızda değişiklikler yaparak ismini parkımıza verdik. Hocamızın adını artık burada yaşatacağız, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Eşi Kadir Arıcı ile son derece uyum içerisindeydiler Kapaklımızın örnek çiftlerinden oldular, Kadir ağabeyimiz birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve merhume öğretmen Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı ile davetliler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU