Elif Nur Solaklar Hayır Çeşmesi ve Park 22 açıldı

Keşan Belediyesi tarafından Yenimescit Mahallesi'nde hazırlanan temalı park "Park 22 Bir Semtin Hikayesi" ile genç yaşta hayatını kaybeden Elif Nur Solaklar'ın adının verildiği ve ailesinin des

GÜNDEM 1.12.2021 18:31:00 0
Elif Nur Solaklar Hayır Çeşmesi ve Park 22 açıldı

Açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, muhtarlar, kurum müdürleri, Elif Nur Solaklar’ın yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bir Semtin Hikayesi dizisinin oyuncuları ile vatandaşlar katıldı.

 

“DİZİMİZİN ÇEKİMLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK BAŞLADI”

 

Açılışta konuşan Başkan Helvacıoğlu, “Parkımızın ve hayır çeşmemizin açılışını neden 1 Aralık’ta yapıyoruz? Rahmetli Elif Nur kızımızın bugün doğum günü. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve yakınları aramızda. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Hayır çeşmesi yapılırken aynı zamanda parkımızı yeniledik ve adını Park 22 koyduk, ‘Bir Semtin Hikayesi’ dedik. Dizimizin çekimleri küçük küçük başladı. Bugün de çok güzel yerlere geldi. Dizide rol alan mahalle sakinlerimizi tebrik ediyorum. Keşan’ımızı yeşil alanlar, parklar ve meydanlar ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KEŞAN’IN DEĞİŞMEKTE OLDUĞUNU FARK EDİYORLAR”

 

Başkan Helvacıoğlu, “Yakup Balcı Başkanımız ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün büyük emekleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şehrimizin gelişimine katkıda bulunmak adına hep beraber çalışıyoruz. Valimiz, Kaymakamımız ve siyasilerimiz ile Keşan’a hizmete devam ediyoruz. Yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Keşan’ı daha çok geliştirmek zorundayız. Çok yakın zamanda Gıda OSB konusunda da müjde geliyor. Keşan’da layık olduğumuz şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Yeter ki bir olalım beraber olalım. Artık seçimler bitti, el ele Keşan’ı daha da ileriye taşıyacağız. Birlikte rahmet doğar. Keşan’ımızın kültürünü, tarihini, yeşilini yaşatmak zorundayız. Keşan’da çok ciddi gelişmeler var ve misafirlerimiz Keşan’ın değişmekte olduğunu fark ediyorlar. İnşallah daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE HARCAYACAĞIZ”

 

“Hayır çeşmesinden elde edilen gelir ile öğrencilere burs imkanı sağlanacak” diyen Helvacıoğlu, “1 TL’ye 10 litre su alınacak. Burada toplanan para ile mahallenin çocuklarına burs olarak geri dönecek. Çocuklarımızın eğitimine harcayacağız. Damlaya damlaya göl olacak. 10 çocuğumuza kıyafet alsak, defter kitap alsak hayır olur” ifadelerini kullandı. Parkta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç da, “Park 22 adını vererek, ‘Bir Semtin Hikayesi’ temasını işledik. Yanında da bir hayır çeşmesi var. Peyzaj çalışmamızı ve elektrik direklerimizi yeniledik. Halkımızın kullanımına yeni bir parkı daha sunmuş olduk” dedi. Konuşmanın ardından Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafında dua okundu. Duanın ardından açılış kurdelesi kesildi ve ikramda bulunuldu.