Başkan Albayrak: Balıkçılarımızın yanındayız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küresel balıkçılık krizinden etkilenen küçük ölçekli balıkçılara destek olmak için ağ ve donatı dağıtımı yapıldı. Programa katılan Tekirdağ

GÜNDEM 30.11.2021 17:17:00 0
Başkan Albayrak: Balıkçılarımızın yanındayız

Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’nda dün düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal ve balıkçılar katıldı.

 

 

“KATMA DEĞER ORTAYA KOYMAK TEMEL HEDEFLERİMİZ ARASINDADIR”

 

Programda konuşan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, küçük ölçekli balıkçılar için önemli bir projeyi hayata geçiren Başkan Albayrak'a teşekkür etti. Pehlivanoğlu’nun ardından konuşan Başkan Albayrak, büyükşehir belediyesi olarak balıkçıları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, “Bilindiği üzere Tekirdağ, iki denize kıyısı olan altı vilayetten biridir. Denizlerimizin sunduğu imkân ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak ve vatandaşlarımız için katma değer ortaya koymak temel hedeflerimiz arasındadır” dedi.

 

 

MARMARAEREĞLİSİ VE ŞARKÖY'DE DEVAM EDECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali'ni hizmete sunduklarını ve 1 Eylül tarihi itibariyle Balık Sezonu Açılışını da gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Kadir Albayrak, “Bugün de siz değerli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla ağ ve donatı dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Desteğimiz Süleymanpaşa'nın ardından Marmaraereğlisi ve Şarköy'de de devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“BALIKÇILARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Marmara Denizi'nde görülen müsilaj nedeniyle en fazla etkilenen grupların başında balıkçılık ve deniz ürünleri sektörünün geldiğini kaydeden Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli balıkçılarımızın yanındayız. Aynı şekilde Su Ürünleri Toptancı Hali hizmetlerimizle de su ürünleri esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin siz değerli balıkçılarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum." dedi.

 

125 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇIYA DAĞITILDI

 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, balıkçı ağı ve donatı dağıtımı kapsamında 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 küçük ölçekli balıkçıya 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi, 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Haber / İrem BANÇO