İş birliğini geliştirmek için bir araya geldiler

Tekirdağ İşkur ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla önceki gün Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'n

GÜNDEM 30.11.2021 17:14:00 0
İş birliğini geliştirmek için bir araya geldiler

Toplantıya Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Çiğdem Vatansever, Doç. Dr. Davuthan Günaydın, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kutlu; Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Şube Müdürleri Adem Pusaoğlu, Ahmet Durmuş, Emine Aygün, Şef Sergün Gerekli, İş ve Meslek Danışmanları Serpil Yücel, Özge Şimşek ve Murat Biltekin katıldı.

 

İŞ BİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda; İŞKUR hizmetleri, profil temelli danışmanlık hizmetleri ve Tekirdağ ili işgücü piyasası hakkında bilgi verildi. İŞKUR Kampüste etkinlikleri,  Sektör Tümleşik Eğitim Modeli Protokolü kapsamında yapılan işlemler, Üniversite kampüsünde bulunan Tekno-park firmalarında AR-GE merkezlerinde ve geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programları, kariyer günleri/istihdam fuarı etkinlikleri kapsamında yapılabilecek faaliyetler, üniversitede bulunan Kariyer Merkezi ile işbirliği içerisinde yapılan ve yapılacak olan faaliyetler, üniversite öğrencilerinin işgücü piyasası hakkında bilgi edinmesi İçin İŞKUR’a ziyaretler gerçekleştirmesi, gerekli koşulları taşıyanların İŞKUR’da staj yapabilmesi, ne eğitimde ne istihdamda olanlar (NEET) hakkında yapılabilecek işlemler, üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş bulması için İŞKUR açık iş ilanlarına yönlendirilmesi, İŞKUR’un kurs ve programlarından yararlanmak isteyen mezunlar hakkında yapılabilecek çalışmalar, Ulusal Genç İstihdam Stratejisinde (2021–2023) İŞKUR’un sorumlu olduğu ve paydaş olduğu konular hakkında yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.

 

Haber / Erdal AYDIN