'Bilimsel Araştırma Çalıştayı' sona erdi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıbbi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen 'Bilimsel Araştırma Çalıştayı' tamamlandı.

GÜNDEM 29.11.2021 18:27:00 0

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Burçin Nalbantoğlu, “Sağlık konusunda bugün bölgemizde bir referans merkezi olduk. Bunların hepsi, siz varsınız diye var. Eğitim almanız ve araştırma yapılması için var. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hala gelişimine devam eden bir üniversite ve gelişimine devam eden bir üniversitenin sizin gibi kıymetli öğrencilerinin bilimsel araştırmaya istek ve ihtiyaç duyması, bilimsel araştırmayla ilgili böyle bir çalıştay, kurs düzenlemesi bizi çok mutlu etti. Çalıştay programının dolu dolu olduğunu görüyorum. En iyi şekilde istifade edeceğinize inanıyorum” dedi. ‘Etik ve etik dışı’ konularından da bahseden Prof. Dr. Nalbantoğlu, bilimsel araştırma yöntemlerine de değinerek, bilimsel araştırma kadar hakemli dergilerde bu araştırmalardan elde edilen bulguları da makale olarak yayınlatmanın önemine değindi

 

SİZİNLE GURUR DUYMAMIZA VESİLE OLUYOR

 

Tıbbi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu İrtibat Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal da, “Bilimsel araştırmanın en önemli özelliği, araştırmacıya içinde yaşadığı dünyayı daha farklı bir bakış açısıyla algılama, anlamlandırma ve yorumlama yeteneği kazandırmasıdır. Siz daha tıbbiyenin ilk yıllarında bunu algılamışsınız ve bu etkinlikle bunun için emek harcıyorsunuz. Yaşıtlarınızın zaman kaybı olarak göreceği şeyler için zaman ayırıyorsunuz. Bu, biz hocalarınız için çok kıymetli ve sizinle gurur duymamıza vesile oluyor” ifadelerini kullandı. Tıbbi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Başkanı İrem Yıldırım ise yaptığı konuşmada “Biz bu etkinlikte içimizdeki araştırmacı ve sorgulayıcı bireyi ortaya çıkarmayı ve bu bağlamda bilimsel araştırma konusunda bilgi sahibi olmayı hedefledik” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

2 gün süren çalıştayın ardından gerçekleşen grup çalışmaları ise öğrenciler tarafından jüriye sunuldu. Jüri değerlendirmesinin ardından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

 

Haber / İrem BANÇO