2 günde 25 bin kişi ziyaret etti

Edirne'de bu yıl ilk kez düzenlenen 'Kahve ve Çikolata Festivali, 2'nci gününde de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Fotoğraf atölyeleri, kahve yapım kursları, çikolata tadımı ve konserlerin yer ald?

GÜNDEM 29.11.2021 18:19:00 0
2 günde 25 bin kişi ziyaret etti

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce kentte bu yıl ilk kez 'Kahve ve Çikolata Festivali' düzenlendi. Kentin tarihi semti Karaağaç'ta, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kullandığı tarihi tren garı binası kampüsünde yapılan festival, çeşitli etkinliklerle sona erdi.

 

“CİDDİ YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 2 günde 25 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, “Kültür, tarih ve doğa şehri Edirne'mizde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın ciddi yatırımları devam ediyor. Bir taraftan da Edirne Valiliğimiz himayelerinde müze çalışmalarımız devam ediyor, bir taraftan da pandemi öncesi kurguladığımız birçok festivalimiz vardı. Bugün de bu toprakların 450 yıldır var olan Türk kahvesi ve yanında bizi mutlu eden çikolatasıyla beraber tarihi Karaağaç Tren Garı'nda, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin binasında, Lozan Anıtı'nın gölgesinde, bu topraklarda festival düzenliyoruz” dedi. Sırada 'Peynir Festivali' olduğunu belirten Soytürk, “Biliyorsunuz gastronomi anlamında en önemli ürünlerimizden biri peynir. 'Peynir Festivali' ile devam edecek. Arkasından tarhana düşünüyoruz. Şehrimiz yerli ve yabancı vatandaşlarımıza kapılarını açıyor” dedi.

 

Haber / Buse SERİN