Orman ve İnsan Çalıştayı yapıldı

Uzunköprü Belediyesi, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Orman ve İnsan Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Çalıştaya Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği üy

GÜNDEM 29.11.2021 18:09:00 0
Orman ve İnsan Çalıştayı yapıldı

Orman ve İnsan Çalıştayı öncesi katılımcılar Saros Gönüllüleri ile birlikte, doğa kıyımı yaşanan Saros Körfezi’nin yaşaması için hep birlikte basın açıklaması yaptılar.

 

SUNUMLAR YAPILDI

 

Çalıştayda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Cihan Erdönmez tarafından ‘Türkiye’de Orman ve Ormancılık Politikaları’, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Erdoğan Atmış tarafından ‘Türkiye’de Ormansızlaşma ve Nedenleri’, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç tarafından ‘İnsanın, İklim Değişikliği ve Orman Üzerine Etkileri’, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş tarafından ‘Türkiye Ormancılığında Çalışanlar ve Sorunları’, Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem tarafından ‘Istranca Ormanları’, Muğla- Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Antalya – Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Özen tarafından  ‘Orman Yangını Deneyimleri’, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Dr. Yasin İlemin tarafından da ‘Orman Yangınlarının Sonrası ve Rehabilitasyonu’ konulu sunumlar yapıldı.

 

 

ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİ VE ERGENE KİRLİLİĞİ

 

Programa ev sahipliği yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü’nün Bülbül Ormanı’nı tehdit eden özel ağaçlandırma projesi ve Ergene kirliliği hakkında konuşma yaptı. Gerçekleştirilen çalıştayda ülkemizin ormanlarının nasıl katledildiğine ve bu yok etme sürecinin ne gibi sonuçlar doğurduğuna dair önemli görüşler paylaşıldı. Çalıştay’ın ardından Özlem Becan, konuk Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte Uzunköprü Gazi Caddesi Esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen heyet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözümlerini anlattı.

 

Haber / İrem BANÇO