Albayrak: Balıkçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Halini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küresel balıkçılık krizinden etkilenen küçük ölçekli balıkçılara destek olmak için kolları s

GÜNDEM 26.11.2021 17:09:00 0
Albayrak: Balıkçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

 

Tekirdağ'da faaliyet gösteren küçük ölçekli balıkçıların, tüm dünyada görülen küresel balıkçılık krizinin ardından Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj nedeni ile en büyük zarar gören grupların başında geldiğini kaydeden yetkililer, “Yaşanan bu zorlu süreçte balıkçılık sektörüne destek olmak için harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, balıkçılara ağ ve donatı dağıtımı yapacağı projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 küçük ölçekli balıkçıya 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi, 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı yapılacak.  Ağ ve donatı dağıtım programı 30 Kasım Salı günü saat 11.00'de Süleymanpaşa Balıkçı Halinde gerçekleştirilecek” dedi.

 

AĞLARI BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrakda, “Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle bu yıl Marmara Denizinde yaşanan müsilaj nedeniyle ağları büyük zarar gören küçük ölçekli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla ağ ve donatı malzemesi dağıtılması için gerekli çalışmaları tamamladık. Tekirdağ'da denizlerde faaliyet gösteren 7 adet Su Ürünleri Kooperatifimiz, bir tane de iç su avcılığı yapan kooperatifimiz bulunuyor” dedi.

 

125 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇI BULUNUYOR

 

Başkan Albayrak, “Kooperatifler ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda ilimizde denizlerde faaliyet gösteren Tekirdağ plakalı, yeşil ruhsatlı, kooperatif üyesi ve 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 küçük ölçekli balıkçı bulunduğu ve bu balıkçıların destek malzemesi almaya hak kazandıkları tespit edilmiştir. Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında kendilerine palamut ağı, lüfer ağı, donatma ipi ve polyester ip desteğinde bulunacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağlı tüm üreticilerimizin olduğu gibi balıkçılarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ