"Kadına şiddet, insan dışılığın ta kendisidir"

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Dini, dili, ırkı ve milliyeti n

GÜNDEM 25.11.2021 14:16:00 0

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

 

“HAYATTA GÖRDÜĞÜNÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR”

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınların yanında olduklarını kaydeden Başkan Helvacıoğlu, “Dini, dili, ırkı ve milliyeti ne olursa olsun; kadına karşı şiddet, çağdışılığın, insanlık dışılığın ta kendisidir.Bizim medeniyetimiz, geleneğimiz, inancımız odur ki insanlar yaratılmışların en hayırlısı ve en mükemmelidir. Bu ölçekten baktığımızda değil kadına, çocuğa, erkeğe yaratılmışlara saygısızlık yapmak bizim inancımızla geleneklerimizle asla bağdaşmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Hayatta gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

“DİNİ VE VİCDANİ YOKSUNLUK EMARESİDİR”

 

Kadına yönelik şiddetin, tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu da vurgulayan Helvacıoğlu, “Dünya genelinde kadına yönelik şiddet konusunda önemli ilerlemeler kat edilmiş olsa da fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet devam etmektedir.Kadına şiddeti bir suç olarak görüyoruz. Şiddete “sıfır tolerans” diyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Çünkü kadını ezmek, ona zulmetmek ve hatta canına kıymak, ancak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü kutluyor, tüm kadınlara sağlık, sıhhat, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO