TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ'daki öğretmenlerle buluştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tekirdağ'da görev yapan öğretmenlerle çevrim içi bir araya geldi.

GÜNDEM 24.11.2021 17:04:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ

24 Kasım Öğretmenler Günü Buluşması'nda konuşan TBMM Başkanı Şentop, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek “Öğrencilerinizi toplumumuzun sahip olduğu kültürel değerlerle mücehhez kılarken çok büyük bir hizmeti ifa ediyoruz. Bir yandan toplumsal yaşantının dinamiklerini ve devamını, o esnada da değişen şartlara uyum sağlamalarını ve adapte olmalarını kontrol ederek talim ve terbiyelerini zenginleştiriyorsunuz. Bu sebeple mesleğiniz toplumumuz tarafından en ulvi ve en kutsal meslek olarak vasıflandırılmaktadır” dedi.

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI NESİLLERİ SİZLERE EMANET EDİYORUZ

 

Her insanın hayatına tesir eden bir öğretmeni olduğunu dile getiren Şentop, “Hepimiz okul sıralarından geçtik. Adını hiç unutmadığımız mutlaka en az bir öğretmenimiz olmuştur. Takdir edersiniz ki bir öğretmen, ruhuna tesir ettiği öğrencilerine, rehberliği sayesinde büyük ve geniş ufuklar, bir yol sunabilir. Mesleğinizin özünde var olan fedakarlığın sahipleri olarak, gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı nesilleri sarsılmaz bir güvenle sizlere emanet ediyoruz” dedi. Buluşmaya katılan Şentop'un imam hatip lisesinden edebiyat öğretmeni Kamil Güney, Meclis Başkanı Şentop’un 1983 yılındaki ödev defterini, kendisine ulaştırması için İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'a teslim etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ