Entrikalı Dolap Komedyası Kapaklılı tiyatroseverlerle buluştu

Kapaklı Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında Belediye Tiyatro Kulübü'nün hazırladığı 'Entrikalı Dolap Komedyası' adlı tiyatro oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

GÜNDEM 23.11.2021 15:59:00 0
Entrikalı Dolap Komedyası Kapaklılı tiyatroseverlerle buluştu

Tüm dünyada devam eden koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen kültür sanat etkinlikleri Kapaklı’da da yeniden başladı. Geçtiğimiz hafta Bremen Mızıkacıları adlı çocuk tiyatrosuyla başlayan kültür sanat etkinlikleri, önceki akşam saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen Entrikalı Dolap Komedyası ile devam etti. Yetişkinler için sahnelenen tiyatro oyununu Kapaklı Belediye Başkan Vekili Özgür Cengiz, bazı belediye meclis üyeleri ve Kapaklılı sanatseverler izledi.

 

 

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Belediye Tiyatro Kulübü oyuncuları tarafından sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü. Zaman zaman izleyenleri güldürerek keyifli anlar yaşatan oyun, beğeniyle izlendi. Kapaklı Belediye Başkan Vekili Özgür Cengiz, oyun sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek oyuncularla fotoğraf çektirdi. Entrikalı Dolap Komedyası aralık ayında yeniden tiyatroseverlerle buluşacak.

 

 

İNSANIN VEFA VE ÇIKAR ÇATIŞMASININ GÜLÜNÇLÜĞÜ

 

2 perde olarak sahnelen ve ‘Şeytan mı? Yoksa melek mi? Size bir seçim yapma fırsatı tanınsaydı hangisini seçerdiniz? İyilik ve kötülüğün bir elbise dolabı etrafında döndüğü ve insanın vefa ve çıkar çatışmasının gülünçlüğü’ alt başlıkları üzerine kurulu bir oyun olan Entrikalı Dolap Komedyası’nın kahramanlarını özel kılan ise cesaretle alakası olmayan, sıradan kişiler oluşu. Oyunda Mübeccel’in başına gelenler, iki hırsız, bir eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında nasıl kendi dolaplarını çevirdikleri 80 dakikalık oyunla anlatılıyor.

 

 

Haber / İrem BANÇO