Gürkan: Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlık demektir

Karaağaç bölgesinde belediyeye ait 6 dönümlük bir alanda oluşturulan Cumhuriyet Çiftliği'nde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 5 farklı yerli bu?

GÜNDEM 23.11.2021 15:52:00 0
Gürkan: Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlık demektir

Belediye Başkanı Recep Gürkan, 16 Kasım 2019’da Karaağaç Bölgesi’nde belediyeye ait 6 dönümlük bir alanda oluşturulan Cumhuriyet Çiftliği’ne binlerce yıllık ata mirası yerli buğday tohumlarını toprakla buluşturmuştu.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Edirne Belediyesi, çiftçilere örnek olması adına yapılan bu çalışmaların ardından Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 5 farklı yerli buğday tohumunun (Yüksel, Albaşak, Eylül, Değirmen ve Toprak) ekimi için çalışmalara başladı.

 

 

5 FARKLI BUĞDAY TOHUMU EKİLİYOR

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi Cumhuriyet Çiftliği’nde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün yetenekli, becerikli mühendislerinin, personelinin yetiştirmiş olduğu tohumları toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl Edirne Belediyesi Cumhuriyet Çiftliği’nde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün yetiştirmiş olduğu 5 farklı buğday tohumunun Cumhuriyet Çiftliği’mize ekimini gerçekleştiriyoruz. Albaşak, Değirmen ve Toprak buğday tohumlarımız daha çok ekmeklik un yapımına uygun ve üretim kalitesi, çapı çok büyük; coğrafyamıza ve toprak yapımıza uygun. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nü bir kez daha kutluyorum. Gerçekten çok özenli ve kıymetli çalışmalar yapıyorlar. Bölge tarımımız için, çiftçimiz için hayırlı bir sezon olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TOHUM GELECEKTİR”

 

“Tohumun gelecektir ve tohuma sahip olan geleceğe de sahip olacaktır” diyen Başkan Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak tüm kuruluşlarımız ve çiftçilerimizle birlikte yerli tohumlarımızı geliştirmeye ve ülkemizi gerçek anlamda yerli tohum cenneti yapma yolundaki kararlı çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ