Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası'nda mücadele ettiler

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Marmaraereğlisi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası" düzenledi.

GÜNDEM 23.11.2021 15:46:00 0
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası

Önceki gün Belediye Düğün Salonu'nda 18 yaş ve altı ile 10 yaş ve altı olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen ve 2 gün süren turnuvaya yaklaşık altmışa yakın sporcu katıldı. Turnuvanın sona ermesinin ardından dereceye girenlere ödülleri Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata tarafından verildi.

 

 

ANALİTİK DÜŞÜNMEYİ, ZEKAYI GELİŞTİRMEYİ TETİKLER

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası'nı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Spor dalları fiziksel anlamda önemli bir gelişime katkı verir ama satranç bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Analitik düşünmeyi, zekayı geliştirmeyi tetikler. Bu nedenle ülkemizde ve özellikle ilçemizde genç yaşta satrancı seven çocuklar görünce mutlu oluyorum” dedi. Başkan Ata, turnuvamıza katkı sağlayan ve bu mücadeleye katılan tüm çocuklara teşekkür etti.

 

Haber / İrem BANÇO