"Projeler kentin içinde yaşayan insanlara değer katmalı"

Keşan Belediyesi'nce düzenlenen Rasim Ergene Caddesi'nin açılışı törenle yapıldı. Açılışa katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Uygulamaya koymuş olduğumuz projeler kente de kentin iÃ?

GÜNDEM 20.11.2021 11:36:00 0

Taksi Park önünde başlayan açılış törenine; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Rasim Ergene’nin ailesi, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

“KEŞAN’IMIZ ÖZENDİĞİMİZ AVRUPA ŞEHİRLERİNDEN DAHA GÜZEL”

 

Törende ilk olarak konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Kurtuluşumuzun 100. yıl dönümüne bir adım kala, Keşan’ımıza yakışan bir çalışmamızın daha açılışını gururla sizlere sunmak istiyorum. Keşan’ımızın her noktasında nice gayretlerle başlattığımız yol ve kaldırım seferberliği kapsamında, bugün de Rasim Ergene Caddemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu caddemiz ile birlikte Paşayiğit Caddesi, Millet Caddesi ve Necati İşcan Caddelerimiz kısa sürede tamamlandı. Yol medeniyettir dedik. Bu güzel yollarda birlikte yürüyeceğiz dedik. İnandık mı yaparız dedik ve çok şükür görev süremiz boyunca toplamda 50 kilometrelik yol ve kaldırım çalışmasını tamamladık. Ben 40 ülkeyi gezdim 41. ülke de Portekiz oldu, akşam saat 03.30’da Portekiz’den Keşan’a geldiğimde bu caddeyi gezdim ve video çektim. Ben yıllarca Keşan niçin Avrupa’daki şehirler gibi değil diyordum ama akşam burayı gezdiğimde şunu anladım. Keşan’ımız bu özendiğimiz Avrupa şehirlerinden daha güzelmiş. Keşan Belediyesi olarak 50’ye yakın cadde ve sokakta yenileme çalışmalarımız sizlerin de desteği ile nihayetine erdi. Merhum Belediye Başkanımız Rasim Ergene’ye yakışır bir caddeyi ilçemize kazandırdık” dedi.

 

“NİCE KAZANIMLARA İMZA ATACAĞIZ”  

           

“Bizim üslubumuz; sözümüzü eser ve hizmetler ile söylemektir” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Göreve gelirken de ifade ettiğimiz gibi; Keşan’da önceliğimiz yol ve kaldırımlar olacak dedik. Vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, çocuklu annelerimizin daha konforlu yollarda seyahat etmesini öncelikli hedef kıldık. Konfor demişken; yenilediğimiz tüm cadde ve sokaklarımıza, gerçek konfor katma vizyonunu da geliştirdik. Sadece asfalt dökmek bu vizyonu yansıtmıyordu. Bakın gördüğünüz gibi; modern yaya ve yol çizgileri, durakları, mobilyaları, kaldırımları, refüjleri, duraklama cepleri, ağaçlandırmaları, aydınlatmaları sokak donatıları ve tüm estetiği ile hayat bulan yaşam alanları hazırladık. Sadece araçlara değil insanımıza konfor sağlayacak bir yol vizyonu geliştirdik. Bizler sizlerin takdiri, enerjisi ve dualarıyla, şehrimizde her mahallemizin gelişimini hızlandıracak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devam etmekte olan ve yapımına başlanacak çalışmalar ile birlikte daha nice konforlu cadde ve sokaklarımız olacak. Biz de bu çalışma azmi, sizler de bu heyecan varken, Keşan’ımız adına daha nice kazanımlara imza atacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“TARLAYA ATILAN TOHUM GİBİYDİ”

 

Helvacıoğlu’ndan sonra konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp de, “Hafta sonları eşimle beraber hoşumuza giden şeylerden bir tanesi de ilçeleri gezmek. 3 yıldan beri de her ay mutlaka Keşan’a uğradığımız olmuştur. Araçla geçerken belediye başkanımızın ne şekilde haberi oluyor bilmiyorum ama bir şekilde bizim Keşan’da olduğumuzu öğreniyor. Daha Keşan’dan çıkmadan da kendisi telefonla arar ve her gelişimizde de belediye başkanımızla ya şu caddemizde şöyle bir şey olsa diye sürekli konuşuruz. O konuşmaların meyvelerini de bugünlerde almaya başlıyoruz. O konuşmalar aynı zamanda tarlaya atılan tohum gibiydi. Şu anda o konuşulanların hasadını ürününü topluyoruz” dedi.  

 

“İNSANOĞLU HER ZAMAN ÖNCELİKLİ HAYAL KURMALI”

 

Vali Canalp, “Bugün burada yeniden düzenlemiş olduğumuz bu cadde de eski belediye başkanımızın ismini yaşatacak olan bu cadde de aslında yapmış olduğumuz o telefon konuşmalarının ve başkan beyle kurmuş olduğumuz hayallerin somut örneklerinden bir tanesi. Aynen böyle olması gerekiyor. İnsanoğlu her zaman öncelikli hayal kurmalı. Kurmuş olduğumuz her hayal gerçekleşmeyebilir ama o hayallerden bazıları mutlaka proje haline gelmeli. Yapmış olduğumuz her projenin tamamı da hayata geçmeyebilir ama yapmış olduğumuz projelerden bazıları da uygulamaya geçmeli. Uygulamaya koymuş olduğumuz projelerde kente de kentin içinde yaşayan insanlara da değer katmalı, yeni bir vizyon oluşturmalı. Bugün uygulamaya konmuş olan bu proje de Keşan’a yepyeni bir vizyon katıyor” ifadelerini kullandı. Vali Canalp’ın konuşmasının Rasim Ergene Caddesi Vali Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve konuklar tarafından düzenlenen kurdele kesimi ile açıldı.

 

Haber / İrem BANÇO