Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı

Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şubesi'nin yeni hizmet binası, önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve Öğre

GÜNDEM 20.11.2021 11:26:00 0
Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şubesi

Açılışa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Müftüsü İsmail İpek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Memur-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz ve davetliler katıldı.

 

“ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

 

Açılışta konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusuna değinerek, “3600 ek gösterge konusunda toplu sözleşmede aldığımız karar gereği yakında komisyon kurulacak, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen’in katılımıyla süreç tüm kamu görevlilerinin memnuniyeti üretme noktasında ek gösterge sistematiğindeki omurga bozukluklarını düzeltme noktasında önemli bir süreci işleteceğiz, elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Sözleşmelilere ilişkin 520 bini bulan ve 39 ayrı mevzuat üzerinden konumlandırılan ama bir türlü huzur bulamadığımız, çalışma barışını bozan bu skalayı düzeltmek ve istihdamı tipleştirerek, mevzuatı tekleştirerek memnuniyet üretme noktasında toplu sözleşme kararı gereği elimizden gelen tüm gayreti seferber edeceğiz” dedi.

 

 

“3 YILDIR KONUYU GÜNDEMDE TUTUYORUZ”

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu talebiyle ilgili de konuşan Yalçın, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin bir gündemimiz var. 3 yıldır konuyu gündemde tutuyoruz. Eğitim 2023 Vizyonu ve 11. Kalkınma Planı’nda konuya ilişkin çok önemli cümleler kuruldu. 3 yıldır askında bekleyen bu vaadin icraata dönüşmesi noktasında 81 ilden örgütlü teşkilatımızla sahadan bir etkinlik yaparak muhataplarımıza sesimizi duyurmaya çalıştığımız gibi hafta sonu Türkiye buluşmamıza teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza da bizzat beklentimizi ilettik. Buradan da Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin beklentimizi bir kez daha ifade ediyorum. Neden bunu istiyoruz? Yarım kalan kariyer sisteminin meslek kanununda olmasını beklediğimiz için istiyoruz. İdareciliğin bir profesyonel alan olarak tasarlanması gerektiğini bir kez daha ifade ettiğimiz ve beklentimizi Öğretmenlik Meslek Kanunu’na odakladığımız için istiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla atama, terfi, mesleki alım, meslekte yetiştirme gibi tüm süreçlerin bir bütüncül bakış açısıyla bu kanunda olmasını istediğimiz için bunu istiyoruz. Nasıl ki avukatların bu anlamda kanunu var ve özelde, kamuda çalışan tüm avukatlar bu kanun üzerinden muamele görüyorsa Türkiye’de kamunun 3’te 1’i mesamesinde bulunan eğitim kitlesinin içinde önemli bir yer tutan öğretmenlerin meslek kanununun olmaması, mesleğin kariyer meslek olmaması asla kabul edilemez. Bu anlamda beklentimiz yerine gelsin diye bunu özellikle istiyoruz. Orada da kadrolu öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik gibi mesleğin dağılarak ve çeşitlenerek yürüdüğü bu zeminin derlenip toparlanması, mesleğe bir kariyer meslek olarak bakılması ve hepsinin bir arada toparlanması için özellikle Meslek Kanunu’nu istiyoruz” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO