Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı

Kırklareli Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Berna Akgenç Hanedar, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanlarıâ

GÜNDEM 20.11.2021 11:01:00 0
Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı

22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dâhil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu. Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak yapılan sıralama “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi. Bu listeye, “Yoğun Madde Fiziği ve Nanoteknoloji” alanında yapmış olduğu yüksek etki değerine sahip uluslararası yayınlar ve bu yayınlara yapılan atıflar dolayısıyla Doç. Dr. Berna Akgenç Hanedar da dâhil oldu.

 

“BİR FERDİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Doç. Dr. Berna Akgenç Hanedar’ı kutlayarak başarılarının devamını diledi. Doç. Dr. Berna Akgenç Hanedar da 11 yıldır Kırklareli Üniversitesi’nin bir ferdi olmaktan onur duyduğunu belirterek “Kırklareli Üniversitesi’nin ismini daha nice başarılarla uluslararası platformlarda duyurmak için gayret ve çaba göstereceğim” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ