Açık Lise için ders seçim işlemleri yeniden açıldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik 2021-1 Dönemi için ders seçim işlemlerinin, 17 -30 Kasım tarihleri arasında tekrar açıldığ?

GÜNDEM 19.11.2021 17:31:00 0
Açık Lise için ders seçim işlemleri yeniden açıldı

Bakanlık makam onayı doğrultusunda 18 yaş ve üzerindeki (03/12/2004 tarihi ve öncesi doğanlar) öğrencilerin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanındığını belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “18 yaş ve üzeri açık lise öğrencileri ders seçerken 35 kredi sınırı olmaksızın en fazla 20 ders seçebilecekler. Öğrencilerimiz; daha önceden seçilmiş derslerinden sınava girebilecekleri gibi isterlerse seçilmiş derslerin tamamını silip, yukarıdaki şartlara uygun yeniden ders seçimi yaparak yeni seçtikleri derslerden de sınava girebilecekler. Bakanlık makam onayı, 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerimizin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanıdığı için öğrencilerimizin mevcuttaki seçtiği derslerini muhakkak kontrol ederek gerekirse tamamını silip yeniden seçmeleri yararına olacak. Daha önceki ders seçimlerinde 5 dönem şartı yokken bazı ortak dersler sistem tarafından bir sonraki döneme bırakılmıştı. Bu durumda olan öğrencilerimizin seçilmiş derslerinin tamamını silerek yeniden tüm kalan zorunlu dersleri seçmeleri gerekiyor” dedi.

 

YENİDEN DERS ATAMASI YAPILACAK

 

Necmi Akman, “18 yaş ve üzerindeki öğrenciler açık öğretim liseleri bilgi yönetim sistemi tarafından, kendileri adına otomatik bir şekilde en uygun derslerin seçilmesini istiyorlarsa, kişisel şifreleri ile açık öğretim lisesi sitesine girdikten sonra ekranın solundaki kırmızı ders seçme butonuna tıklayarak lise ders seçim ekranına girip sadece yukarıdaki kaydet butonuna basmaları gerekiyor. Bu şekilde kaydet butonuna basan öğrencilerimizin, seçtiği önceki dersler silinerek tekrar ders ataması yapılacak. Belirtilen tarihlerde derslerini seçmeyen öğrenciler için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'nün hiçbir sorumluluğu olmayacak” bilgisini verdi.

 

SINAVLAR 4-10 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA OLACAK

 

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2021-1. Dönem Sınavlarının 4 Aralık saat 09.30'dan 10 Aralık saat 23.59'a kadar, cezaevi öğrencileri hariç olmak üzere Online (Çevrim İçi) olarak yapılacağını dile getiren Akman, “2021-1. Dönem sınavlarından itibaren, 18 yaş ve üstü öğrencilerimizin mezuniyeti için gerekli olan 8 dönem şartı 5 döneme indirildi” dedi. Akman, Açık Öğretim Lisesi 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyet şartlarını da şöyle sıraladı: “Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması, toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak / Zorunlu derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle  mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir. (Örgün Eğitim kurumlarından nakille gelen öğrenciler için)”

 

Haber / Buse SERİN