Uzunköprü'nün kurtuluşu etkinliklerle kutlandı

18 Kasım Uzunköprü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.  

GÜNDEM 19.11.2021 14:58:00 0
Uzunköprü

Kurtuluş Bayramı etkinlikleri, Uzunköprü Şehitlik Anıtı’nda başladı. Törende şeref defterini imzalayan Belediye Başkanı Özlem Becan, Şehitlik Anıtı’nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla andı.

 

 

DÜŞMANIN KOVULUŞU CANLANDIRILDI

 

Şehitlik Anıtı’ndaki törenin ardından Uzunköprü’nün 18 Kasım Kurtuluş Bayramı geleneği olan geçit töreni Cumhuriyet Meydanı’nda Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın konuşmasıyla başladı. Törende düşmanın kovuluşunun temsili gösterisi, başarılı öğrencilere hediyelerinin takdimi, okulların, derneklerin ve Uzunköprü’nün oda, spor kulübü, belediye birimleri gibi diğer bileşenlerinin geçidi yer aldı.

 

 


UZUNKÖPRÜ’NÜN TARİHİNE IŞIK TUTTULAR

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçit töreninin ardından Uzunköprü Belediyesi’nin Atatürk Parkı’nda düzenlediği etkinlikler başladı. Başkan Becan, Uzunköprü’de Yaşam Temalı fotoğraf yarışması ve sergisine katıldı. Başarılı katılımcılara ödüllerini takdim eden Başkan Becan, sergide bulunan ve Uzunköprü’nün tarihine ışık tutan tüm fotoğrafları inceledi.

 

 

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Daha sonra Atatürk Parkı’nda Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması yapıldı. Katılımcıların ana yemek ve tatlı kategorilerinde başvurabildikleri yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmelerini yapmalarının ardından başarılı katılımcılara ödülleri takdim edildi. Etkinliğin ardından Atatürk Parkı’nda Grup Dörtyol fırtınası konseri verildi. Ardından Evrim Kaşıkçı’nın Balkan Kültürleri ve Balkan Müzikleri üzerine yaptığı araştırmalar ve Rumeli Toplumu’nun tarihi ile harmanlanan gösteride, Uzunköprülüler kendi tarihlerine ışık tuttu.

 

Haber / İrem BANÇO