Belediye kısa film yarışması düzenliyor

Kırklareli Belediyesi, "İklim Değişikliğinin İlimize Etkileri" konulu kısa film yarışması düzenliyor. Vatandaşlar vasıtasıyla 'İklim Değişikliği' konusunda farkındalık ol

GÜNDEM 19.11.2021 14:32:00 0
Belediye kısa film yarışması düzenliyor

Kırklareli Belediyesi; iklim değişikliği hedefinin tanıtımı, bu konuya ilişkin vatandaşları düşünmeye sevk etmek, vatandaşların çevreye ilgisini arttırmak ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla yarışma düzenliyor.

 

ESERLER İADE EDİLMEYECEK

 

Yarışmanın Kırklareli genelinde yaşayan 18 yaş üstü vatandaşları kapsadığını kaydeden yetkililer, “Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri arası yapılacak “İklim Değişikliğinin İlimize Etkileri” konulu yarışmaya katılanlar bu yarışmaya katılamazlar. Yarışmaya kabul edilecek eserlerin konusu, “İklim Değişikliği” ile ilişkili olacaktır. Vatandaşlarımız yarışmaya bireysel katılabilecekleri gibi grup olarak da katılabilirler. Grup katılımlarında kişi sınırlaması yoktur. Başka yarışmalara katılan eserler bu yarışmaya katılamaz. Her vatandaş ya da grup yarışmaya sadece bir eserle katılabilir. Yarışmaya başvuru ücretsizdir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir” dedi.

 

“OKUNAKLI VE SİLİNMEYECEK BİR ŞEKİLDE YAZILMALI”

 

Yarışmanın ödül sahiplerinin düzenlenecek olan ödül töreninde kapalı zarf içerisinde açıklanacağını da kaydeden yetkililer, “Yarışma dili Türkçedir. Başvuruyu yapan vatandaş veya gruplar aşağıda yer alan künye bilgilerini okunaklı ve silinmeyecek bir şekilde yazmalı ve eseriyle birlikte Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne teslim etmelidir. Yarışmacının adı-soyadı, grubun adı, ili-ilçesi, eserin, projenin adı ve amacı, adres, telefon numarası, e-posta bilgilerini içeren iletişim bölümü mutlaka doldurulmalıdır. Grubun kaç kişiden oluştuğu belirtilmeli ve grup üyelerinin yukarıda istenen bilgileri ayrı ayrı verilmelidir. Yarışma için başvurular 22.11.2021 tarihinde başlar ve 01.04 2022 tarihinde saat 17.00’da sona erer” dedi.

 

ESERLER DVD VEYA CD ORTAMINDA TESLİM EDİLECEK

 

Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek 5 jüri üyesi tarafından değerlendirme yapılacağını da kaydeden yetkililer, “Jüri değerlendirmesinde gizlilik esas alınacaktır. Jürinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez” dedi.  Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü olmak üzere üç ödül verileceğini de belirten yetkililer, “Ancak yarışmaya katılan eserlerin içerik açısından yetersiz olması veya gerekli şartları sağlamaması durumunda İl Müdürlüğünün ilk üç dereceyi belirleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda ödül verilmeyecektir. Yarışmaya katılacak eserler DVD veya CD ortamında teslim edilmelidir. Kısa filme dair 10 set fotoğrafı, (Dijital Ortamda) teslim edilecek olan DVD veya CD içerisinde yer almalıdır. Filmin senaryo ve müzik eserlerinden doğan telif hakları ve ilgili izinlerin alındığına dair belgeler kısa film ve set fotoğrafları ile birlikte teslim edilmelidir. Teslim edilemeyen telif hakkı ve izinlerden eserin sahibi sorumludur” dedi.

 

Haber / Buse SERİN