12 kilometrelik bağlantı yolunda sona gelindi

Marmaraereğlisi'ne bağlı Türkmenli Mahallesi ile Çorlu'ya bağlı Şahpaz Mahallesi arasındaki 12 kilometrelik bağlantı yolunun SSB beton yol çalışmalarında sona gelindi.

GÜNDEM 19.11.2021 11:21:00 0
12 kilometrelik bağlantı yolunda sona gelindi

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından sürdürülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Marmaraereğlisi'nde açılışı yapılan 12,5 kilometre uzunluğundaki Yakuplu yoluna ek olarak Türkmenli-Çeşmeli, Türkmenli-Yeniçiflik, Türkmenli-Şahbaz ve Şahbaz-Yakuplu mahalle yollarındaki SSB beton yol çalışmalarında sona gelindi.

 

“YOL STANDARDI YÜKSELTİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Daha önceki yıllarda sathi kaplama olarak yapılan ancak ağır vasıta trafiği ve yoğunluğu nedeniyle sathi kaplamasında önemli ölçüde bozulmalar meydana gelen ve yer yer 5 kilometreye kadar düşen yolun genişliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı yatırım programına dâhil edilmesinin ardından 7,5 metreye çıkarıldı. Toprak işleri, sanat yapıları ve alt temel tabaka işlemi gerçekleştirilen yolun üzeri silindirle sıkıştırılmış beton kaplama yapıldı. Ayrıca 13 bin metreküp beton, 12 bin metreküp alt temel, 24 bin metreküp taş dolgu ve 80 metre büz kullanılarak yol standardı yükseltildi” bilgisi verildi.

 

 

“ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bağlantı yollarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Marmaraereğlisi’ne bağlı Türkmenli Mahallesi ile Çorlu’ya bağlı Şahpaz Mahallesi arasındaki 12 kilometrelik bağlantı yolunun SSB beton yol çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızca yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek görevli arkadaşlardan bilgiler aldık. İl genelinde kentimizin ulaşım kalitesini arttıracak önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz” dedi. Çalışmalarında son aşamaya geldikleri Türkmenli-Şahpaz bağlantı yolunu en kısa sürede açarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Albayrak, yolun hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Erdal AYDIN