Çocuklara çevresel farkındalık eğitimi verilecek

Trakya Üniversitesi ETUPSA Öğrenci Topluluğu tarafından hayata geçirilen "Doğaya İlaç Ol" projesiyle, ilkokul öğrencileri atık ilaçların doğaya karışmadan toplanması konusunda bilinçlen

GÜNDEM 19.11.2021 11:15:00 0
Çocuklara çevresel farkındalık eğitimi verilecek

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) Topluluğu, atık ilaçlar nedeniyle oluşan çevre ve doğa kirliliğine dur demek için önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Proje ile atık ilaçların çöpe atılarak doğaya ve halk sağlığına zarar vermesinin önüne geçmek, ilkokuldan başlayarak çevrenin korunması konusunda topluma öncülük etmek hedefleniyor.

 

 

“DUYARLI BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten ETUPSA Başkanı Betül Arslan, atık ilaçların hem insan hem de çevre sağlığı için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Toplum genelinde bilinçsiz ilaç tüketiminin oldukça yaygın olduğunu ve ilaçların tamamının kullanılmadığı durumlarla çok sık karşılaşıldığını dile getiren Betül Arslan, kullanılmayan ya da kullanım süresi dolmuş ilaçların atık ilaç hükmünde olduğunu ifade etti. Atık ilaçların yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada önemli bir çevre sorunu olduğunu vurgulayan Arslan “Yaptığımız araştırmalar ve anket çalışmaları ile ilaçların son kullanım tarihlerinin büyük ölçüde takip edilmediği sonucuna ulaştık. Bu ilaçlar sonrasında ya çevreye bırakılıyor ya da lavaboya dökülüyor. Bu şekilde kullanılmayan veya kullanım tarihi geçmiş ilaçların çöplere ve suya karışması ciddi bir çevre sorununa neden oluyor. Çünkü bu ilaçlar doğaya karışarak dolaylı yollardan insan sağlığına zarar veriyor” dedi. Bu çerçevede, bazı şehirlerde tıpkı atık pil kutusu gibi atık ilaç kutularının bulunduğunu ancak bu konuda toplumda yeterli farkındalığın olmadığına dikkat çeken Betül Arslan, "Ağaç yaşken eğilir" atasözünden hareketle, daha ilkokuldan başlayarak toplumsal bilinci geliştirmek istediklerini dile getirdi. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Burak İşçimen de yaşanılan çevreyi korumayı ve her şeyin özü olan insanı geliştirmeyi hedefleyen her türlü projeyi desteklediklerini belirterek sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden öğrencilere teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ