Kaymakam Duru: Bu ülkenin geleceği öğrencilerimizdir

Çerkezköy İlçe Okul Güvenliği Toplantısı, Kaymakam Murat Duru başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Duru, "Bu ülkenin geleceği sevgili öğrencilerimizdir. Onların en iyi Å?

GÜNDEM 18.11.2021 13:03:00 0
Kaymakam Duru: Bu ülkenin geleceği öğrencilerimizdir

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde önceki gün yapılan toplantıya Kaymakam Murat Duru’nun yanı sıra; Kaymakam Adayı İsa Bertan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

 

“GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRIYORUZ”

 

“Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, internet bağımlılığı başta olmak üzere her türlü bağımlılıktan korunması ve okul önlerinde ve içlerinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Kaymakam Murat Duru, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

 

 

“VERİMLİ VE FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU”

 

İçişleri Bakanlığı’nın çocuklara güvenli eğitim ortamının sağlanması ve uyuşturucu tacirlerine karşı etkin mücadele için eylem plan, programı ve talimatları doğrultusunda çok verimli ve faydalı bir toplantı yaptıklarını kaydeden Kaymakam Duru, “Bu ülkenin geleceği sevgili öğrencilerimizdir. Onların en iyi şartlarda eğitim görmesi amacıyla çalışma yapmak da bizlerin görevidir. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi ve güvenliklerinin azami derecede sağlanması amacıyla çalışmalarımız sürecektir” şeklinde konuştu.

 

YENİ KARARLAR ALINDI

 

Toplantıda; gençleri ve çocukları zararlı alışkanlıklara karşı koruma tedbirleri, uyuşturucu tacirleri ile etkin mücadele, okul önlerinde ve çevrelerinde alınacak tedbirler, öğrencilerin taşıma güvenliği kapsamında okul servis araçlarının teknik ve yeterlilik yönünden denetim ile sürdürebilirliği, öğrenci taşıma servislerinde meydana gelen aksaklıklar, okul güvenlik kameralarının tamamlanması, okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerin gıda ve genel denetimleri ile alınması gereken tedbirler ve 2021-2023 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak projelerin planlanması kararları alındı. Kaymakam Duru, toplantıda alınan kararların seferberlik düzeyinde kararlı ve etkin bir şekilde uygulanacağını kaydetti.

 

Haber / Buse SERİN