Şehir merkezinde at arabası kullanmak yasak olacak

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, "At arabaları Triporterlere Dönüşüyor" projesinin son durumu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Balcı

GÜNDEM 17.11.2021 14:07:00 0
Şehir merkezinde at arabası kullanmak yasak olacak

Geçtiğimiz yıl Keşan için tarihi bir projeyi daha hayata geçirmenin gururu ve onurunu yaşadıklarını belirten Balcı, Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla Keşan’ımızın gelişimine öncülük ettik. Doğayı ve çevreyi koruyarak dünya şehirleri ile yarışacak bir Keşan oluşturmak için at arabaları dönüşüyor projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda; ilk etapta 104 at arabasını motorlu triportöre çevirdik. Çevre kirliliği, hayvan hakları, insan sağlığı, şehir estetiği ve istihdam gibi konularda gelişim sağlayacak bir proje üretmiş olduk” dedi.

 

“KEŞAN BELEDİYESİ 40 TANEYİ DE ÇÖZER”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla bu projenin devir teslim törenini yaptıklarını belirten Balcı, “Bu törende de sayın bakanımız Keşan’ımıza 40 adet daha triportörün sözünü verdi. At arabalarının küçük motorlu taşıma araçları ile entegrasyonu kapsamında; kalan bu 40 adet daha aracın temininde bazı aksaklıklar yaşandı. Fiyatlar arttı. 104’ü beceren Keşan Belediyesi 40 taneyi de çözer” ifadelerini kullandı. Triportör dönüşümüne kadar gerekenin yapılacağını da kaydeden Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, “Ocak ayında tripörtorler teslim edilecek. Keşan Belediyesi sözünün arkasında. Hiç kimse siyasi oyunlar peşinde koşmasın. Mağdur olan arkadaşlarımızın duyguları ile oynamasınlar. 40 triportör teslim edildiğinde şehir merkezinde at arabası kullanmak yasak olacak. Bu araçların yurtdışından gelmesi ve pandemi koşulları nedeniyle bazı engellerle gecikmeler yaşandı. Tüm bu gelişmelere rağmen, maalesef yine görüyoruz ki; çözüm üretmesi gerekenler en ufak bir olumsuzlukta sorun üretmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

1.6 MİLYON TL YATIRIM İÇERİYOR

 

104 at arabasının dönüşümü projesi 1.6 milyon TL’lik bir yatırımı içerdiğini de belirten Balcı, “Bu Türkiye’ye örnek bir projedir. Öyle bir iki aksaklık yaşandı diye bu önemli yatırımlara gölge düşürülmesine ne halkımız ne de bizler izin vermeyiz. İnanmaya, yapmaya, çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO