Lüleburgaz'ın 2022 yılı bütçesi 299 milyon 500 bin TL

Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantısı'nda belediyenin 2022 Yılı Mali Bütçesi 299 milyon 500 bin TL olarak karara bağlandı.

GÜNDEM 17.11.2021 14:06:00 0
Lüleburgaz

Meclis toplantısının sonunda konuşan Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Meclis üyelerimize, Lüleburgaz Belediye Meclisi’ne bize gösterdikleri güven ve bütçemizi büyük bir ekseriyetle kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Emin olun ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla mali disiplinden ödün vermeyeceğiz. Şeffaf, hesap verebilir belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Bütün harcamalarımızı zaten gözünüz önünde yapıyor ve şeffaf bir şekilde gerek meclisimizle, gerek ihalelerimizle gerek belediyemizin sitesinde paylaşıyoruz” dedi.

 

“O PARALAR YAPMIŞ OLDUĞUMUZ YATIRIMLARDA”

 

Kamuoyunda belli kesimler tarafından “550 milyon TL nerede?”, “Lüleburgaz Belediyesi bütçesini denkleştirmek için devletten 36 milyon TL para alıyor” gibi asılsız iddiaların oluşturulduğunu kaydeden Başkan Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi ciddi anlamda mali disiplinle çalışan bir belediyedir. ‘550 milyon TL nerede?’, ‘Her yıl 36 milyon TL devletten para alarak bütçesini denkleştiriyor’ gibi akılla, mantıkla açıklanamayacak birtakım söylemler duyuyorum. Bu 550 milyon TL nereden çıktı bilemiyorum ama herhalde ben göreve geldiğim süreden beri gelir ve gider bütçemizdir diye tahmin ediyorum. Sanırım onu konuşuyorlar. O paralar çalışanlarımızın cebinde, o paralar Lüleburgaz’ın yollarında, parklarında ve yapmış olduğumuz yatırımlardadır. Bunlarla birlikte yapmış olduğumuz sosyal desteklerle vatandaşımızın gerek cebinde gerekse hayatın bizzat içerisindedir. Lüleburgaz Belediyesi bu denkliği borç, faiz gideri veya krediyle değil kendi kasasında olan parayla sağladı. Lüleburgaz Belediyesi’nin bütçesini yaşanan ekonomik bunalımlara rağmen artırdık. Bu yıl da bütçemizi yüzde 30 oranında artırdık. Bu mali şartlar içerisinde bütçesini yüzde 30 oranında artıran belediye hemen hemen hiç yoktur. Bunun yatırımla ilgili kısmını yüzde 27’de tutuyoruz ki bu sadece yatırıdır. Bu oran personel giderleri, performans faaliyet giderlerinin dışındadır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN