Günay: Girişimciliği önemsiyoruz

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlı?

GÜNDEM 17.11.2021 14:04:00 0
Günay: Girişimciliği önemsiyoruz

Toplantıya çevrim içi olarak katılan Cengiz Günay, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, girişimciliğin aslında kısaca bir fikre inanmak, o fikrin arkasında durmak, o fikir için çalışmak ve sonuçta ilgili fikir kapsamında kurulan hayalleri elde etmek olarak tanımlanabildiğini ifade ederek,  “Bu nedenle hayatın ve piyasa şartlarının gerekliliğine uygun olmayan fikirler ve projeler maalesef hayatta kalamıyor. Bu noktada ise aslında başarılı girişimcilik olgusu karşımıza çıkıyor. Başarılı girişimler hayal ile gerçek arasındaki en doğru bağı kuran modeller oluyor. Ancak bu bağı kurmak her zaman mümkün olmayabiliyor” dedi. 

 

“PLANLANAN MODELLERİN BAŞARIYA ULAŞMASINI ENGELLEYEBİLİYOR”

 

Sürekli değişen veya doğru analiz edilemeyen piyasa şartlarının, planlanan modellerin başarıya ulaşmasını engelleyebildiğini kaydeden Günay, “Bu noktada ise hem devletimizin girişimcilere sağladığı destekler, hem de bugünkü toplantımızın ana konusu olan AB destekleri devreye giriyor. İşte bu destekler girişimcilerin hayal ile gerçek arasındaki bağı kurarken, yani iş modellerimizi tasarlarken ve bu tasarımı hayata geçirirken aldığımız riski azaltmak üzere girişimcilere ve KOBİ’lere destek oluyor. Dolayısıyla bu destekler, hem KOBİ’lerin mevcut işletmelerine ilişkin yeni projeleri hayata geçirirken, hem de girişimcilerin fikirlerini hayata geçirirken aldıkları finansal riskleri azaltmakta büyük rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

 

ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Girişimcilik ekosisteminde faaliyet gösteren paydaşlara da bir çağrıda bulunan Günay, “AB Programları çerçevesinde geliştirdiğiniz kapsayıcı projeler için Birliğimizi de proje konsorsiyumlarının üyesi olarak değerlendirebilirsiniz. Proje faaliyetlerini karşılıklı konuşarak, hem projenin ülkemizde yaygınlaştırılmasında, hem de proje için AB nezdinde gerçekleştirilecek lobi faaliyetlerinde, AB Başkanlığımız ile iş birliği içerisinde size destek olabilir, projelerinizi himaye edebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ