Çiftçilere sulama eğitimi verildi

Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde "Bilinçli ve Tasarruflu Sulama İçin Çiftçilere ve Diğer Yararlanıcılara Yönelik Eğitim ve Yayım Hizmetlerinin Artır?

GÜNDEM 17.11.2021 13:55:00 0
Çiftçilere sulama eğitimi verildi

Çiftçilere verilen sulama eğitimi kapsamında Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ozan Öztürk tarafından üreticilere "Etkin ve Verimli Sulama" konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

ÇİFTÇİLER EĞİTİMLERLE TARIMSAL FAALİYETLERİ BİLİNÇLİ GERÇEKLEŞTİRECEK

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim Bakanlık olarak, her türlü iş ve işlemin yanında, en asli görevlerimizden bir tanesi de eğitim programları yapmak, kurslar düzenlemek, demonstrasyonlar kurmak ve bu şekilde çiftçilerimize yeni gelişen teknikleri, teknolojik bilgileri aktarmaktır. Düzenlenen eğitimler ile çiftçilerimiz tarımsal faaliyetlerini bilinçli bir şekilde gerçekleştirerek kaynaklarımızın korunmasına ve etkin kullanımına katkıda bulunacaklardır" dedi.

 

ÜRETİCİLERE LİFLET DAĞITILDI

 

Üreticilere liflet dağıtıldığını kaydeden yetkililer, “Tarımda suyun kullanımı ve önemi, dünyanın ve ülkemizin su kaynakları, ülkemizde tarım suyunun kullanılması ve gelecekte suyun nasıl kullanılabileceği, suyun güvenliği, doğru toprağa doğru bitki, doğru bitkiye etkin ve verimli sulama konularında sunum gerçekleştirilmiş olup, sulama yöntemleri ve bazı tarımsal ürünlere dair sulama bilgileri hakkında üreticilerimize liflet dağıtılmıştır” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO