Yulaf Çeşit Demonstrasyonu kuruldu

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Eğitim ve Yayım Programı kapsamında Kırklareli Merkez Üsküp Beldesinde üretici Nihat Ayna'ya ait tarlada Yulaf Çeşit Demonst

GÜNDEM 16.11.2021 16:55:00 0
Yulaf Çeşit Demonstrasyonu kuruldu

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Demonstrasyon, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen Kırklar, Küçükyayla, Kahraman ve tescil aşamasında olan bir aday yulaf tohumu olmak üzere toplam dört adet yerli yulaf çeşidinden oluşmaktadır. Yulaf özellikle dane, yeşil ot ve silaj olmak üzere hayvan beslenmesinde önemli bir besin kaynağı olmasının yanında insan beslenmesi içinde oldukça önemli bir hububat çeşididir. Hayvancılık işletmelerinin girdilerinin başında hayvan beslenmesi ve kaliteli kaba yem gelmektedir” denildi.

 

HAYVANCILIKTA CİDDİ BİR PAYA SAHİP

 

Kırklareli’nin ülkemiz hayvancılığında ciddi bir paya sahip olduğu belirtilen açıklamada “Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı ile bu potansiyele önemli katkı sağlayan Üsküp Beldemizde hayvancılık işletmelerinin kaliteli yem ihtiyacının karşılanması için yulaf yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması önemlidir. Bununla birlikte üreticilerimize yerli ve yeni yulaf çeşitlerinin tanıtılması amacıyla kurulan demonstrasyon hasada kadar her aşaması ile takip edilecek olup, hasat zamanı yapılacak olan tarla günü ile üreticilerimiz bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ