ÇTSO bir ilke imza attı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, yılda iki kez yapılan müşterek komite toplantılarının ikincisini yaptı. Bir ilke imza atan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Müşterek Komite Toplantısının ikinc

GÜNDEM 16.11.2021 14:33:00 0
ÇTSO bir ilke imza attı

İlki Mart ayında pandemi tedbirleri kapsamında online ortamda yapılan Müşterek Komite Toplantısının ikincisi, bugün saat 13.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva başkanlığında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda bulunan Katre Island Hotel’de yapıldı. 2021 yılında yüksek performans sağlayan meslek komitelerinin 8, 7, 4 ve 6’ncı Meslek komiteleri olduğu açıklanan toplantıda meslek komitelerinin 2022 yılı görüş ve önerileri alındı.

 

MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİNİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINDI

 

Görüşlerini bildiren 4. Meslek Komitesi’nden Şakir Demirel, Seyfettin Demirel ve Nurettin Eser, 6. Meslek Komitesi’nden Ali Çolak, Ayhan Duran, Yavuz Dede ve Nazan Çoban, 2. Meslek Komitesi’nden Furkan Yavuzarslan ve Saim Buyruk, 8. Meslek Komitesi’nden Sinan Sifil, Bünyamin Fırat ve Yusuf Uyanık, 10. Meslek Komitesi’nden Ayben Erdoğan ve Tevfik Albayrak, 12. Meslek Komitesi’nden Melek Şen, İrem Aşık ve Kadir Uz, 7.Meslek Komitesi’nden Niyazi Nadir, Ahmet Sırrı Kartal ve Kenan Aşer, 5. Meslek Komitesi’nden Mehmet Kar ve Gürkan Kesim, 9. Meslek Komitesi’nden Halil İbrahim Kart ve Kenan Sağlam, 3. Meslek Komitesi’nden Bülent Ceylan, Hakan Mandacı, İsmet Bilecen ve Mikail Çelik, 1. Meslek Komitesi’nden Zeki Özdemir, Servet Erdoğan, Satılmış Arıcı, Canip Etcioğlu ve Atilla Gönül ile 11. Meslek Komitesinden Mehmet Danyeli sektörlerinin karşılaştığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

 

 

YAŞADIKLARI SIKINTILARIM DİLE GETİRDİLER

 

İnşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman bulunamaması, iklim değişikliği, küresel ısınma, sanayi sektörünün hızla büyümesiyle birlikte üretim tesisi sıkıntılarının yaşanması gibi konularda görüşlerini bildiren meslek komitesi temsilci ve üyeleri, salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi. 

 

“SANAYİCİLER OLARAK KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ”

 

En büyük sıkıntının eleman eksikliği olduğunu ve bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ederek bazı meslek komitesi temsilcileri ve üyeleri, meslek liselerinin üzerine büyük vazife düştüğünü bildirdi. Bu sorunun çözülememesi durumunda bazı sektörleri karanlık günler beklediğini de belirten temsilciler, “Okullardan staj için aldığımız öğrenciler ‘ben bu işi yapmayacağım’ diyor. Bu sıkıntı aşılamazsa bizi zor günler bekliyor. Tekirdağ sanayi şehri. Sanayiciler olarak kara kara düşünüyoruz” dedi. Toplantıda zincir marketlerin her ürünü satmasının da birçok sektörü zora soktuğu dile getirildi.

 

 

"ÇERKEZKÖY'E SANAYİ MÜZESİ KAZANDIRILMALI"

 

Mesleğe göre asgari ücret belirlenmesi gerektiğini kaydeden bazı meslek komitesi temsilcileri, Çerkezköy'e sanayi müzesi kazandırılması gerektiğini de dile getirdi. Çerkezköy'ün gelişmesi için yapılması gereken birtakım hamleler olduğunu dile getiren bazı meslek komitesi temsilciler, Çerkezköy'de yapılan endüstriyel fuar organizasyonunun firmaların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından çok önemli olduğunu ancak bunun yanı sıra dijital satın alma platformunun da oluşturması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine konuşan Süleyman Kozuva, "Böyle bir platform oluşturmak bize yasak. Biz de düşünmüştük böyle bir havuz oluşturmayı ancak mümkün değil" dedi.

 

Haber / Buse SERİN