ÇYDD'li gençler Ata'nın huzurunda

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Anıtkabir Buluşmasına 35 öğrenci ile katıldı.  Sabahın ilk ışıklarıyla Tandoğan Mey

GÜNDEM 15.11.2021 16:59:00 0
ÇYDD

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Çağdaş Gençlik Anıtkabir Buluşması’nın bu yıl 13’üncüsü düzenlendi.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 35 KİŞİ KATILDI

 

Çerkezköy Belediyesi’nin destekleriyle Çerkezköy’den Ankara’ya yola çıkan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve beraberindeki öğrenciler, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Anıtkabir Ziyaretine katıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla Tandoğan Meydanı’nda buluşan 3 bin genç, saat 11.30’da Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e yürüdü. ÇYDD’nin 120 şubesinin gençlik birimleri, Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Başkan Yardımcısı Gülhan Karatay, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları ile Anıtkabir’de buluşarak Ata’nın huzuruna çıktı. ‘Çağdaş Gençlik’ yazılı çelenk resmi törenle mozoleye bırakılarak saygı duruşunda bulunulurken, Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Genel Kolaylaştırıcısı Elif Şahin, Anıtkabir defterini imzaladı.

 

 

“DEVRİMLERİNİ YAŞATMAYA VE GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Şahin, mesajında “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bugün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Türkiye'nin dört bir yanından gelen Çağdaş Gençlik’i olarak bir kez daha huzurundayız. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana birçok zor dönemden geçti. Gerek saltanatın ve hilafetin kaldırılıp Cumhuriyet'in ilan edilmesi gerek laikliğin kabulü ve bu kabulün bazı çevreler tarafından "tehlike" olarak karşılanması... Günümüzde ise ne yazık ki yıllar sonra bile şeriat savunucuları var ve cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarına saldırmaya devam ediyorlar. Bizler Çağdaş Gençlik olarak laiklik ilkesinin ülkemiz için hayati önemini biliyor, laikliği sonuna kadar savunmaya, devrimlerini yaşatmaya ve geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİZ BURADAYIZ”

 

Elif Şahin, “Hem senden hem de Türkan Hoca’mızdan öğrendiğimiz gibi halkımıza, ülkemize, doğduğumuz bu topraklara karşı sorumluyuz, biliyoruz. Tüm dünyayı yerle bir eden salgın koşullarında emekçi çocuklarının eğitime ulaşımı daha da zorlaşmışken köy enstitülerinin yaktığı ışıkla karanlığın üzerine koşuyoruz. Barınma hakkımızı elimizden almaya çalışanların karşısına senden öğrendiğimiz kararlılıkla dikiliyoruz. Tek bir genci bile umutsuz ve yalnız bırakmadan bizlere öğrettiğin dayanışma ile örüyoruz mücadeleyi. Ey büyük Atam, huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Seni, cumhuriyet devrimlerini ve laikliği unutturmaya çalışanlara karşı gün geçtikçe çoğalacak ve bu mücadeleyi daha güçlü sürdüreceğiz! Bize bıraktığınız emanetin yılmaz bekçileri olacağız! Türkiye’nin aydınlık geleceği burada, şu anda huzurunda…  Biz Buradayız! Sevgi, saygı ve minnetle...” mesajını paylaştı. 

 

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköylü öğrencilerle birlikte 13. Çağdaş Gençlik Anıtkabir Buluşması’na katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, buluşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede “13 Kasım 2021 Gençlik Birimi buluşmasına şubemizden 35 kişi ile katıldık. Atamızın huzurunda saygı duruşunda bulunduk. Gençlik birimlerinin konuşma ve çelenk sunumunda katıldık. Öğrencilerimiz duygulu anlar yaşadı. Her konuda bize yardımcı olan Çerkezköy Belediyemize teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU