"Türkiye Cumhuriyeti, dünyada parlayan bir yıldız"

Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türk milletinin her zaman birbirine sıkı sıkıya sarıldığını, iç ve dış düşmanlara ka

GÜNDEM 15.11.2021 11:38:00 0

Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

 

“CANLARINA VEREREK BU TOPRAKLARI VATAN YAPTILAR”

 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen programa geçildi. Belediye Başkanı Osman İnan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Hayrabolu'muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bin yıldır bu topraklarda hüküm süren, büyük Türk Milletinin yegane ilkesi devlet töresi ve bağımsızlık olmuştur. Anadolu coğrafyası yüz yıllar boyunca, istilacı milletlerin hedefi haline geldi. Yaklaşık yüz yıl önce de bu topraklara göz dikilmiş ve işgal edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek, büyük Türk Milletini ayağa kaldırmış ve kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Ecdadımız, kanlarını ve canlarına vererek bu toprakları vatan yapmışlardır” ifadelerini kullandı.

 

 

TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRILDI

 

Başkan İnan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Milletçe verilen topyekün, bu mücadele sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Aziz Türk Milleti, her zaman birbirine sıkı sıkıya sarılmış, iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberliğini korumuştur. Bugün de bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldız olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların umudu, düşmanların korkulu rüyasıdır. 99 yıl önce, tarihe altın harflerle, bu destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehirlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” Törende, Atatürk ilkokulu ve İhsan Korkmaz ilkokulu öğrencilerinden oluşan ekip, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu temsili olarak canlandırdı. Daha sonra, Süleymanpaşa Belediyesi folklor ekibi ve Keşan Belediye bandosu gösterilerini sundu.

 

Haber / Buse SERİN