Soydaşlarımız 3. kez sandığa gitti

Bulgaristan'da 2021 yılında yapılan 2 seçimin ardından hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalınca dün üçüncü kez seçim yapıldı. Türkiye'de çifte vatandaşlığı bul

GÜNDEM 14.11.2021 20:06:00 0
Soydaşlarımız 3. kez sandığa gitti

 

Pazar günü yapılan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Çerkezköy’de Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda, Kapaklı’da Sanayiciler İlkokulu’nda, Süleymanpaşa’da 50.Yıl Ortaokulu’nda, Saray’da Mehmet Uygun İlkokulu’nda, Muratlı’da Halk Eğitimi Merkezi’nde, Çorlu’da Mükerrem-Ali Kayan Ortaokulu, Havuzlar Ortaokulu ve Vehbi Günaştı İlkokulu’nda, Ergene’de de Yeşiltepe İnönü İlkokulu, Marmaracık İlk ve Orta Öğretim Okulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ulaş İlkokulu’nda sandık kuruldu.

 

 

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT 20.00’DA SONA ERDİ

 

3 bin 500’e yakın çifte vatandaşın bulunduğu Çerkezköy’de de vatandaşlar Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kurulan sandığa giderek oylarını kullandı. Sabah saat 07.00’da başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 20.00’da sona erdi.

 

 

İYİ PARTİ’DEN ZİYARET

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bulgaristan’da yapılan eş zamanlı Cumhurbaşkanlığı seçimi için Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kurulan sandıkta oy kullanan vatandaşları ziyaret etti. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni eden Erseçkin, Bulgaristan’da Cumhurbaşkanlığına Türk kökenli bir adayın olduğuna dikkat çekerek; “İlk kez bir Türk'ün, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı'nın olduğu seçime oy kullanacak vatandaşlarımızı ziyaret için sandıklara gittik. Vatandaşlarımıza ve görevlilere seçimlerin hayırlı olmasını diledik. Komşu ülkemiz Bulgaristan’da yapılacak seçimlerin ülkemiz açısından da önemi büyük. İnşallah güzel sonuçlar alınır” dedi.

 

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, bazı meclis üyeleri ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez de Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nu ziyaret edip, oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet ederek seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

SEÇİM SANDIĞINI ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy’de kurulan sandığa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da Siyasi Hukuk İşler Başkanı Ali Çolak,Teşkilat Başkanı Serkan Sürücü, Halkla İlişkiler Başkanı Kaan Taşkın ile birlikte Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimleri için Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kurulan seçim sandığını ziyaret etti. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni eden Çetintaş, seçmenlerle de sohbet etti.

 

OY KULLANMAYA SEDYE İLE GETİRİLDİ

 

Seçimler için Çorlu’da da 3 okulda sandık kuruldu. Havuzlar Ortaokulu'nda kurulan sandıklarda çifte vatandaşlar, saat 07.00'den itibaren oylarını kullanmaya başlarken, elektronik oy kullanma sisteminin de kullandığı seçime vatandaşlar ilgi gösterdi. Bedensel engelli Yümgüsüm Hacı, yakınları tarafından ambulansla oy kullanmak üzere okula getirildi. Ambulanstan indirilen Hacı, sedye ile sınıfa götürülerek oyunu kullandı.

 

SANDIKLARI ZİYARET ETTİLER

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak çifte vatandaşlar için Süleymanpaşa, Çorlu, Ergene ve Muratlı’da kurulan sandıkları ziyaret etti. Öztrak, “Oy kullanan hemşerilerimize, canla başla çalışan Balkan Masası sorumlularımıza ve süreci kolaylaştırmak için elinden geleni yapan Belediyelerimize teşekkürler” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU