Bir Hareketine Bakar Hayat

Trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında Çerkezköy'de yapılan trafik denetimine katılan Kayma

GÜNDEM 12.11.2021 17:52:00 0
Bir Hareketine Bakar Hayat

İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığına ve trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında yurt genelinde trafik denetimleri yapılıyor. Çerkezköy’de de Hükümet Caddesi’nde dün saat 15.30’da yapılan trafik denetimine; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin ve emniyet personeli katıldı.

 

 

BROŞÜR VERİLDİ

 

Yurt geneli ile aynı anda gerçekleştirilen denetimde araçlar durdurularak, sürücülere ve araç içerisinde bulunan yolculara, emniyet kemeri kullanımının önemi hatırlatılarak, broşür verildi.  

 

 

“EMNİYET KEMERİ KULLANIMINA BAKAR HAYAT”

 

Denetime katılan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığını belirterek, “Trafikte seyir halindeyken emniyet kemeri takmak yalnızca tek bir hareket gerektiriyor ve birçok kazada hayat kurtarıyor. İçişleri Bakanlığımızca ülkemiz genelinde ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ sloganıyla yapılan uygulaması ile emniyet kemerinin önemine dikkat çekilmektedir. Emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini yüzde 60 oranında azaltır. Biz de burada denetimlerimizi gerçekleştirdik. Biz de burada ‘Emniyet kemeri kullanımına bakar hayat’ diyoruz. Biz buradan tüm Çerkezköylü arkadaşlarımıza bir hareket yapın, hemen emniyet kemerinizi takın diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ