Bin 200 fidan toprakla buluşturuldu

Tekirdağ'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Süleymanpaşa Avşar Mahallesi mevkiindeki ağaçlandırma sahasında düzenlenen etkinlikte bin 200 servi fidanı toprakla buluşturuldu. Teki

GÜNDEM 12.11.2021 17:46:00 0
Bin 200 fidan toprakla buluşturuldu

Fidan dikimi etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, İl Müftüsü İsmail İpek, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

 

 

“BU ALANA 90 BİN AĞAÇ DİKECEĞİZ”

 

Fidan dikimi ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “600 dönüm alana 90 bin ağaç dikeceğiz. Sadece burayla da kalmıyoruz. Allah nasip ederse 5 ilçemizde daha bu şekilde ağaçlandırma alanları oluşturduk. Bu alanlarda da ağaç dikeceğiz. Vatandaşlarımızla hep birlikte ağaçlarımızı dikiyoruz, fidanlarımızı diktik. Bütün vatandaşlarımıza da kendileri de ağaç dikmeyi arzu ederlerse, onlara da yer gösterebileceğimizi de burada ifade etmek isterim. Bunlar tabii ki sadece dikili bırakılmıyor, aynı zamanda da bakılıyor. Bütün bir sene boyunca diplerini gerektiğinde çapalıyoruz, kuruyan olursa onları değiştiriyoruz. Yani Cennet Vatanımızı daha güzel hale getirme gayreti içerisindeyiz. Her tarafı yemyeşil ormanlık alanlar olarak görmek istiyoruz. Erozyonla, kuraklıkla bu şekilde mücadele edebileceğimizi düşünüyoruz. Onun için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğer bir dikili ağacım olsun diyen varsa buyursun gelsin ağaç diksin” dedi. Tekirdağ’da 2021 yılı sonuna kadar 885 bin adet fidan dikilerek Tekirdağ’ın yeşillenmesine katkı sağlanacağı ifade edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ