Bulgaristan'da ilk Türk Cumhurbaşkanı adayı

Yıl içinde yapılan 2 seçimin ardından hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kaldığı Bulgaristan'da, vatandaşlar üçüncü kez sandık başına gidecek. Bulgaristan'da Türkl

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 11.11.2021 17:06:00 0
Bulgaristan

Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için seçmenler Çerkezköy’de Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda, Kapaklı’da Sanayiciler İlkokulu’nda, Süleymanpaşa’da 50.Yıl Ortaokulu’nda, Saray’da Mehmet Uygun İlkokulu’nda, Muratlı’da Halk Eğitimi Merkezi’nde, Çorlu’da Mükerrem-Ali Kayan Ortaokulu, Havuzlar Ortaokulu ve Vehbi Günaştı İlkokulu’nda, Ergene’de de Yeşiltepe İnönü İlkokulu, Marmaracık İlk ve Orta Öğretim Okulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ulaş İlkokulu’nda sandığa giderek oylarını kullanabilecek.

 

 

EDİRNE VE KIRKLARELİ’DE DE SANDIK KURULACAK

 

Seçimler için Edirne’de Bulgaristan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan Lisesi ile Kırklareli’nde Büyükkarıştıran Çok Programlı Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi, Ahmetbey Şehit Öğretmen Uğur Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi, Babaeski Cumhuriyet İlkokulu, Vize Arife Bekir Uğurlu İlkokulu, Vize Belediye Düğün Salonu ve Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu’nda da sandık kurulacak.

 

07.00-20.00 SAATLERİ ARASINDA OY KULLANILABİLECEK

 

Türkiye’deki çifte vatandaşlar 07.00-20.00 saatleri arasında oy atabileceklerdir. Seçmenlerin yanlarında Bulgaristan kimlik kartı veya pasaport taşımaları oy atma işlemi için zorunlu.

 

SEÇMENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Seçimlere Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı da Cumhurbaşkanı adayı olarak katılacak. Türkiye’deki seçmenlere çağrıda bulunan Karadayı, “14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan’da hemsizlerin hem çocuklarınızın hem de oradaki kardeşlerimizin geleceğiaçısından çok önemli bir seçim var.Sizler Bulgaristan’da yaşadığınız süre içerisinde her zaman örnek birBulgaristan vatandaşı oldunuz. Ama maalesef tarihe kara leke olarak geçenasimilasyon sırasında bulunduğunuz topraklardan kopartılarak zorunlugöçe maruz kaldınız. Bu yüzden sizlerin gerek Bulgaristan’da gerekseyaşadığınız ülkelerde hiçbir baskı ve engel ile karşılaşmadan seçme veseçilme hakkınız var. Bu hakkı da kullanmanız son derece önem arzetmektedir. Bir oy bir oydur, anlayışıyla hepimiz gayret ederek 14 Kasım 2021seçimlerinde katılımı en yüksek seviyeye taşımalıyız. Bu sayede oradakikardeşlerimizi, eskiden olduğu gibi bu seçimlerde de koalisyonun büyükortağı olarak yönetime taşıyacak oy çokluğuna ulaşmalıyız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU