Geleceğe Nefes Oldular

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol'

GÜNDEM 11.11.2021 17:10:00 0
Geleceğe Nefes Oldular

Ambardere Mevkii’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Ormanı’nda dün saat 14.00’de düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kaymakam Adayı İsa Bertan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Tapu Müdürü Serhan Demirbilek, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Tevfik Can Bakal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

CAN SUYUNU VERDİLER

 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Çerkezköy’de yaklaşık 550 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdiler.

 

 

YÜZDE 80’İ AĞAÇLANDIRILDI

 

2016 yılında beri 15 Temmuz Demokrasi Ormanı’nda düzenli olarak ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydeden Çerkezköy Orman İşletme Şefi Teyfik Canbakal, “Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında bugün yine bu sahamızda ağaçlandırma yaptık. Geçtiğimiz senelerde de bu sahada ağaçlandırma çalışması yapmıştık. Eski Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın isteği de buranın ağaçlandırılmasının tamamlanmasıydı. Sahanın yüzde 80’inde ağaçlandırma çalışması tamamlandı. Önümüzdeki yaz döneminde kurumalar olabilir, yüzde 20 oranında zayiat olabilir” dedi.

 

 

“DİKİLEN FİDANLARI TAKİP EDECEĞİZ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da, “Daha önce burada zaman zaman ağaçlandırma yapılmış ancak bazı fidanlar tutmamış. Şu anda amacımız burayı tamamen ormanlık hale getirmek. Dikilen fidanları da takip edeceğiz. Tutup tutmadığına ve sulanıp sulanmadığına bakacağız. Bugün Türkiye’mizin her tarafında, bütün il ve ilçelerde Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde fidan dikiliyor. İlçemizde de böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Gelecek nesillerimize güzel bir çevre ve bol bol ormanlık alan bırakmak istiyoruz. Çerkezköy’ümüzde de bu organizasyonu en güzel şekilde yapmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah diktiğimiz bu fidanların gölgesinde buluşup çay içeriz” ifadelerini kullandı. Kaymakam Duru, fidanlar ile ilgilenmeleri ve sulamasını aksatmamaları konusunda yetkililere talimat da verdi.

 

 

ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ

 

Etkinliğe katılan öğrencilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan; İklim Değişikliği, Ekosistem, Geri Dönüşüm, Çevre Temizliği, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği konulu kitaplar, kalem, silgi ve kalemtıraş seti ile ‘Geleceğe Nefes Ol’ baskılı şapka hediye edildi.

 

Haber / Buse SERİN