Yunus Emre ve Nizami Gencevi konserlerle anılacak

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Nizami Gencevi'nin Doğumunun 880. yılına ve Yunus Emre'nin Vefatının 700. yılına ithafen "Türk Dünyası Şaheserleri Konseri" düzenlenecek. Kültür

GÜNDEM 10.11.2021 15:16:00 0
Yunus Emre ve Nizami Gencevi konserlerle anılacak

Türk dili ve kültürünün önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre ve Nizami Gencevi, TÜRKSOY organizasyonu ile 14 Kasım - 20 Kasım 2021 tarihleri arasında Edirne, Tekirdağ, Bursa ve Antalya’da düzenlenecek konserlerle anılacak. Turne kapsamında ilk konser ise 14 Kasım tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

 

İLK KONSER EDİRNE’DE

 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Özbekistan’dan Alibek Kabdurahmanov’un şef olarak görev alacağı konserde Hosrov Hakan Amiri (Tenor, Azerbaycan), Tair Tajigulov (Bass, Kazakistan), Ayzirek Momunova (Soprano, Kırgızistan), Nazım Sagıntay (Soprano, Kazakistan), Aybek Saralaev (Tenor, Kırgızistan), Nosir Yusupov (Bariton, Özbekistan), Saliya Emilbekova (Komuz, Kırgızistan), Bekzod Turaev (Nay, Özbekistan), Akerke Tajibayeva (Kıl Kopuz, Kazakistan), Çınara Heydarova (Kanun, Azerbaycan) ve Nilgün Kızılcı (Ses Sanatçısı, Türkiye) isimli solistler sahne alacak. Turne kapsamında solistlere, Edirne ve Tekirdağ’da gerçekleştirilecek konserlerde Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

 

Haber / Erdal AYDIN