Dinçer Ersoy şehadetinin 9'uncu yılında kabri başında anıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, şehadetinin 9'uncu yıldönümünde Çerkezköy Şehitliği'ndeki kabri başında d

GÜNDEM 10.11.2021 14:38:00 0
Dinçer Ersoy şehadetinin 9

Bugün saat 10.30’da Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programına Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kaymakam Adayı İsa Bertan, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, siyasi parti temsilcileri, Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un annesi Nilüfer Hatun Ersoy, babası Mustafa Ersoy ile kardeşleri, okul müdürleri, öğretmenler ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri katıldı.

 

 

“MİLLETLERİ MİLLET YAPAN DEĞERLER VARDIR”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar, milletleri millet yapan birtakım değerlerin olduğunu belirterek “Bu değerler, o milletin harcıdır, olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır, millet olmanın bilincine varır. İşte bu değerlerden bir tanesi de şehitliktir” dedi.

 

 

“TÜRK MİLLETİ GAZİ BİR MİLLETTİR”

 

Türk milletinin gazi bir millet olduğunu ifade eden Okul Müdürü Muharrem İlgar, “Türk milleti vatanı, bayrağı söz konusu olduğu zaman dün olduğu gibi bugün de ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek yaşayan bir millettir. Çünkü bu millet şehitlik mertebesinin en yüce mertebe olduğunu idrak eden bir millettir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de ‘Onlara ölüler demeyiniz. Onlar diridirler fakat sizler bunu bilemezsiniz’ buyurmaktadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve huzurlu bir ömür dilerim” dedi.

 

 

“ŞAHADETE GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN SEVE SEVE KOŞARIZ”

 

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un özgeçmişinin ve şiirlerin okunmasının ardından katılımcılar Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Duaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da konuşma yaptı. Kaymakam Duru, şehitlerin anne ve babasını kutsal emanet olarak gördüğünü ifade ederek “Sizler şehidimizin bizlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletine kutsal emanetlerisiniz. Bizim analarımızın ‘ya şehit ol, ya gazi ol’ düsturuyla yetiştirir. 842 yılından önce vatanımız, devletimiz, milletimiz ve bayrağımız uğruna, 842 yılından sonra da Müslüman olduktan sonra da ezanımız uğruna şahadete gözümüzü kırpmadan seve seve koşarız. Çünkü yaşadığımız coğrafya, yaşadığımız topraklar bunu gerektiriyor. Bin yıldır atalarımız bu güzel toprakları yurt edinmiş. İnşallah çocuklarımız da sonsuza kadar bu topraklar üzerinde yaşayacaklar” diye konuştu.

 

 

DUALARLA ANILDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kaymakam Adayı İsa Bertan ve katılımcılar şehitlerimizin kabirlerine çiçekler bırakarak şehitlerimizi dualarla andı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU