Özden: Kavgadan değil, barıştan yanayız

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanlığı, Çerkezköy'de faaliyet gösteren 3M fabrikasında işten çıkartılan 3 işçi için bugün saat 16.00'da vardiya çıkışında fabri

GÜNDEM 8.11.2021 17:47:00 0
Özden: Kavgadan değil, barıştan yanayız

1902 yılında Minnesota Mining and Manufacturing Company adıyla kurulan, 1992’den bu yana Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde de üretim yapan, dünya genelinde ise 90 bine yakın çalışanı bulunan 3M Fabrikası önünde basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, “Çerkezköy Organize Sanayi’de metal iş kolunda faaliyet gösteren 3M çalışanları anayasal haklarını kullanarak sendikamız Türk Metal’e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur” dedi.

 

“ARTIK 3M FİRMASINDA TÜRK METAL SENDİKASI YETKİLİDİR”

 

Türk Metal Sendikası olarak amaçlarının işyerinde güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu ifade eden Özden, “Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir. Buradan 3M yöneticilerine sesleniyoruz. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın. Biz örgütlenme sürecini başlattığımız 3M firmasında çok kısa bir zamanda çoğunluğu sağladık ve bizim çoğunluğu sağladığımızı gösteren belge bakanlık tarafından tarafımıza iletildi. Artık 3M firmasında Türk Metal Sendikası yetkilidir” diye konuştu.

 

 

“BU YANLIŞINIZDAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN”

 

Türk Metal Sendikası’na üye olan emekçileri öğrenen, bundan haberdar ve rahatsız olan işverenin öncelikle işçilerden 3’ünün işine farklı sebepler göstererek son verdiğini ifade eden Özden “Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işlerine son verildi” diyerek işverene “Bu yanlışınızdan bir an önce dönün” çağrısında bulundu. Türk Metal Sendikası olarak hak ve adaletten yana olduklarını dile getiren Özden “Adil çalışma ortamı isteyen bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Ve destekçisi olacağız. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz bugün itibariyle öncelikle ekmeğinden edilen 3 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak işverenin bu hukuk tanımaz, kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi olacağız. Avukatlarımızın şu anda suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan 3 arkadaşımız adına davaları açmış bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

3M İŞVERENİNE SESLENDİ

 

Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil, barıştan emekten yana olduklarını ifade eden Özden, “Üretmek, kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve bunu sözde bırakmayız. Buradan 3M işverenine sesleniyorum. Gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların ekmeğiyle oynamaktan vazgeçin” dedi.

 

 

“YA HEP BERABER, YA HİÇ BİRİMİZ”

 

Basın açıklamasıyla başlayan eylemlerinin büyüyerek devam edeceğini söyleyen Özden, “Size bir kez daha buradan elimizi uzatıyoruz. Bu eli havada bırakmayın. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Biz iyi niyetimizi gösterdik bir adım attık. Eğer sizin de niyetiniz uzlaşmaktan yanaysa siz de bir adım atıp bize bu niyetinizi gösterin. Artık 3M firmasında Türk Metal Sendikası’nın bayrağı dalgalanacaktır. O bayrağı orada dalgalandırmak için de eylemlerimize sonuna kadar yılmadan, bıkmadan, yağmur çamur demeden devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımız birlik beraberliklerini bozmasın. Bizim dışımızda söylenen sözlere kimse itibar etmesin. Zafer sonunda direnen emekçinin olacaktır. Yaşasın işçi dayanışması, yaşasın Türk Metal. Ya hep beraber, ya hiç birimiz” diye konuştu.

 

“BİZ KOLAYI DEĞİL, ZORU SEVERİZ”

 

Türk Metal Sendikası olarak kolayı değil zoru sevdiklerini kaydeden Şube Başkanı Günay Özden, “Metal sektöründe tek bir emekçi sendikasız kalmayana kadar bu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

“3M İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR”

 

Basın açıklamasında ‘3M işçisi yalnız değildir’, ‘Türk Metal nerede, biz oradayız’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Her yer Türk Metal, her yer direniş’, ‘sendika hakkımız söke söke alırız’, ‘baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları da atıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU