Genel Başkan Yardımcılığına Mustafa Ülkem Uruk seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın 16. Olağan Kurultayı önceki gün yapıldı. Kurultay'da tek aday olan ve mevcut Merkez Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreter olarak görev yapan Gençosman Killik başkanlı

GÜNDEM 8.11.2021 13:27:00 0
Genel Başkan Yardımcılığına Mustafa Ülkem Uruk seçildi

CHP Gençlik Kolları'nın 16. Olağan Kurultayı Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in yaptığı kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşayan her insanın ülkenin gidişinden kaygısının bulunduğunu, kendilerinin de sorumlu olduğunu ifade etti.

 

 

HER CHP’Lİ GENCİN BU SORUMLULUĞU TAŞIMASI GEREKİYOR

 

Her CHP'li gencin bu sorumluluğu taşıması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla bizler; bu özel anlayışla toplumun her kesimine nüfuz etmek durumundayız. O kesimlerle sıcak, samimi ilişki kurmak zorundayız. Eğer bir konuyu anlatıyorsak, eğer toplumun herhangi bir kesiminin sorununu dinlemek istiyorsak, ilk yapacağımız iş; sorunla karşılaşan kişileri dinlemektir. Sorunu yaşayandan bizzat sorunu dinlemektir. O nedenle bizim siyaset anlayışımız eskisi gibi değil. Sosyal kimlikleri üzerinden toplumun her kesimine nüfuz etmeye çalışıyoruz. Her bir sosyal kimliğin sorunlarını dinleyeceğiz. Her bir soruna çözüm üreteceğiz, çözüm üretiyoruz zaten. Ürettiğimiz çözümleri büyük bir dikkatle ve büyük bir öz güvenle anlatacaksınız. 'Bu sorunları çözmeye kararlıyız ve çözeceğiz' diyeceksiniz. Bu çok önemlidir” dedi.

 

 

“DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

 

2’nci yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni yayımladıklarını anımsatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Her gencin cebinde olacak, ezberleyeceksiniz bunu. 5 temel sorun var ve sorunların nasıl çözüleceği bulunuyor. Bir yüzyılı bitirdik, doğrudur. Büyük acılar yaşadık, doğrudur. Başbakanlar idam edildi, doğrudur. Pırıl pırıl gençler idam edildi, doğrudur. Ama biz önümüzdeki ikinci yüzyıla ciddi bir hedefle başlıyoruz. Babalarımızın kurduğu cumhuriyeti ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandıracağız. Ana hedefimiz; cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak nedir? Düşünce özgürlüğüdür. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek. Bizim beğenmediğimiz düşüncelerinde özgürce ifade edilmesine ortam sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

“VERGİDE ADALETİ GETİRECEĞİZ”

 

Gençlerden sıraladıkları maddeleri gittikleri her yerde anlatmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Üniversite öğrencilerinden başlayalım. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan aldıkları burslar, krediler var. Halkın iktidarında faizlerin tamamen silineceğini, anaparanın da kişi işbaşı yaptıktan sonra makul taksitler içerisinde alınacağını anlatmalısınız. Size söyledim, gençler 18 yaşını bitirdikten sonra alacakları oyun konsolundan, cep telefonlarından ÖTV, KDV almayacağız, bunu kaldıracağız ortadan. Yine gençlerin en çok şikayet ettiği şey; torpil, dayısı olan işe giriyor. Torpili de bitireceğimizi söyleyeceksiniz. Mülakatı tamamen kaldıracağız. Merkezi yönetimde ve yerel yönetimlerde mülakatı kaldıracağız. Bir yılda Türkiye'de yurt sorununu bitireceğiz. 19-20 yılda yapamadıklarını bir yılda yapacağız. Örnek mi istiyorlar; Ankara'ya, İstanbul'a, Mersin'e, Adana'ya, İzmir'e baksınlar. Bütün gençlere söyleyeyim; sizin özgürlüğünüz olacak. Attığınız bir tweet dolayısıyla sabahın köründe güvenlik güçleri sizin kapınızı çalmayacak. Eğer CHP iktidarında bir kapı vuruluyorsa ve ses duyuyorsanız; bilin ki o gelen polis değil, sütçüdür. Size süt getirecektir. İstanbul Sözleşmesi; kadına yönelik şiddet, kesinlikle ama kesinlikle önleyeceğiz. Bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız. Gençlerin örgütlenmelerinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Gençlere internet hava, su gibi zorunlu bir maddedir. Size ucuz, hızlı ve sansürsüz internet olanağını getireceğiz. Halkın iktidarında, enflasyon belası ile hem uğraşacağız hem de işçinin, memurun, emeklinin alması gereken parayı zamanında ödeyeceğiz. Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir. Faizciler ve dolarcılar, Türkiye'de 83 milyon kişinin gelirine ipotek koymuş durumdadır. Şunu da söyleyeceksiniz; vergide de adaleti getireceğiz” dedi.

 

383 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Tek listeyle gidilen seçimde 2 saat süren oy verme işleminin ardından sayıma geçildi. 414 delegenin oy kullandığı kurultayda, 383 oy alan Gençosman Killik, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçildi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı’na ise geçtiğimiz yıllarda Çorlu’da Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan, bir süredir de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın danışmanlığını yapan Mustafa Ülkem Uruk seçildi. 10 Kasım Çarşamba günü Anıtkabir’de yapılacak olan resmi törenin ardından görevlendirme yapılacağı belirtildi.

 

 

MUSTAFA ÜLKEM URUK’UN SİYASİ HAYATI

 

Mustafa Ülkem Uruk 1991 yılında Edirne Keşan’da doğdu. İstanbul Beykoz’da Anadolu Lisesi’ni kazanmasının ardından Beykoz İlçe Öğrenci Temsilcisi oldu. Görev aldığı İstanbul Öğrenci Meclisi’nde Atatürkçü Düşüncü Kulüplerinin kurulmasına öncülük etti. Atatürkçü Düşünce Derneği ile tanışmasının ardından, CHP Gençlik Kolları’nda ilçe Lise Komisyonu kuruculuğunu üstlendi. 18 yaşını doldurmasıyla CHP’ye resmi olarak da üye oldu ve Beykoz İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulunda görev aldı.  Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başladı. Ardından Namık Kemal Üniversite Çevre Mühendisliği bölümünü kazanmasıyla yaşamına ve siyasi hayatına Çorlu’da devam etti. Üniversitede Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nda görev aldı ve CHP Çorlu İlçe Gençlik Kolları yöneticisi oldu. 2012 yılında yapılan 13. Olağan Gençlik Kolları Kurultay sürecinde iki adayın yarıştığı Çorlu İlçe Gençlik Kolları Kongresi’nde seçimle göreve gelen ilk gençlik kolu başkanı seçildi. 2017 yılında yapılan 36. CHP Kurultayı sürecinde Çorlu’da mahalle delege seçimlerinde üyelerin yüzde 85’inin destek verdiği listede ilçe ana kademe yöneticisi olarak seçildi. 2019 yılında Tekirdağ İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Kurultay Delegesi olarak seçilen Uruk, Trakya’da il örgütlerinin ortak kararı ve desteğiyle 16. Gençlik Kolları Kurultayı’nda Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU