Küçükçetin: Tekirdağ için, ülkemiz için yapacak çok işimiz var

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Muharrem İnce'nin önderliğinde 17 Mayıs'ta resmi olarak kurulan ve tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da örgütlenme çalışmalarını sürdüren

GÜNDEM 7.11.2021 19:07:00 0
Küçükçetin: Tekirdağ için, ülkemiz için yapacak çok işimiz var

Çerkezköy HK Bistro Cafe’de bugün saat 10.00’da düzenlenen kahvaltıya; Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ayhan Duran, Tekirdağ İl Başkanı Bora Küçükçetin, Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Ergene İlçe Başkanı Menderes Yıldız, Malkara İlçe Başkanı Olcay Düngel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Baydemir, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

 

 

“’HALK İÇİN HALK İLE BİRLİKTE SİYASET’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

 

Kahvaltıda konuşan Memleket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Memleket Partisi’nin Muharrem İnce’nin önderliğinde Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül 2020’de ‘halk için halk ile birlikte siyaset’ diyerek yola çıktığını hatırlatarak, “Memleket Partisi ülkenin her yanından gönüllü olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucu doğmuştur. Siyaseten inancını yitirmiş, siyaseten ötelenmiş herkes için bir umut olmuştur. Köklerimizi Cumhuriyetimizin antiemperyalist, halkçı, devrimci, laik dünya görüşünden alıyoruz. Hedefimiz, yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefiyle yol almaktır. İlkelerimiz; terörün her türlüsünü reddetmek, kınamak, din, dil ve mezhep başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa dur demek, doğaya ve çevreye saygılı olmak, siyaseten rant elde etmeye dur demek, kadına şiddete, çocuk istismarına tavizsiz olmaktır” şeklinde konuştu.

 

“HALKIN YÖNETİMİNİ KURACAĞIZ”

 

Memleket Partisi olarak Cumhuriyetçi demokrat bir felsefeyi benimsediklerini ifade eden Çalışkan, “Cumhuriyetçi demokrasi anlayışı; anayasal devleti temel hakları kuvvet ayrılığını düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü, çoğulculuğu, toplumsal örgütlenmeyi, kadın haklarını, farklı yaşam tarzlarına saygıyı, ekonomik ve sosyal hakları korumayı, yereli güçlendirmeye içeren laik, demokratik Cumhuriyet anlayışıdır. Genel başkanımızın 81 ilde gezerek söylemlerde bulunduğu 50+1 oyumuzu alarak milli iradeyi hakim kılacak, halkın yönetimini kuracağız” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

 

Memleket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Bora Küçükçetin de, “Tekirdağ 4 Eylül 2020’den bugüne, Memleket Hareketi ile başladığımız günden bugüne ki ben bizzat kendim Sivas’taydım, Genel Başkanımın yanındaydım, bugün de yanındayım, hepimiz dimdik yanındayız. Yapacak çok işimiz var; Çerkezköy için, Tekirdağ için, ülkemiz için yapacak çok işimiz var. Çerkezköy’de güzel bir çıkış yaptık. Hep birlikte bütün Türkiye’ye umut olacağız. Yarınlara güneş gibi doğacağız” ifadelerini kullandı.

 

“PARTİ MECLİSİNE 61’İNCİ KİŞİ OLARAK GİRDİM”

 

Memleket Partisi Parti Meclis Üyesi Ayhan Duran da, partinin kuruluşundan itibaren yaklaşık 4 ay gibi bir süre içerisinde ilçe örgütlenmelerini, il örgütlenmelerini ve büyük kurultayı yaptıklarını belirterek, “Benim de parti meclisine girmek gibi bir hedefim ve idealim olduğunu ben il yönetimine de beyan ettim. Sağ olsun il yönetimindeki arkadaşlarım da ve il başkanım da bu konuda sonsuz destek sundular. 1 Ağustos’ta yapılan İl Kongresinde, il başkanım benim önümü açarak il yönetiminde görev vermedi bana. Parti Meclisinde daha rahat bir ortam sağlamak için. O süreçte il il gezerek il kongrelerini ve bölge ziyaretleri yaptık. Sağ olsun ülkemizin 4 bir yanında gelen delege arkadaşlarımız da teveccüh gösterip oy verdiler. Parti Meclisine 61’inci kişi olarak girdim. Yaklaşık 20 gün sonra yer boşaldı ve asil listede yer aldım” şeklinde konuştu.

 

 

“YAKINDA ÇORLU İLÇE BAŞKANLIĞIMIZ DA AÇILIYOR”

 

Duran’ın konuşmasının ardından örgütlenme çalışmaları ile ilgili soruya cevap veren İl Başkanı Bora Küçükçetin, “Tekirdağ bir büyükşehir. 11 ilçemiz var. 1 milyon 81 bin 65 nüfus var. Tekirdağ gibi bir büyükşehirde siyasi olarak örgütlenmek hiç kolay değil ama biz çok kısa zamanda sadece Tekirdağ’da değil Türkiye’de örgütlendik. Siyasi tarihe geçecek bir olaydır bu; kadar hızlı kurultaya gitmek bir siyasi partide görülmedi bugüne dek. Hızlı şekilde örgütlendik. Yakında Çorlu İlçe Başkanlığımız da açılıyor. 8 tane ilçemizde örgütlenmemiz tamamlanmış olacak. İlimizde ilk olarak 4 Haziran 2021’de Valiliğe evrakımızı verdik. 5 ay gibi zamanda Tekirdağ merkez, merkez ilçe ve diğer 7 ilçede toplam 8 ilçede örgütlenmemizi tamamlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN