Kuzey Kafkas Derneği'nde başkan değişmedi

Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 8. Olağan Kongresi dün saat 14.30'da dernek binasında yapıldı. Derneğin 3 dönemdir başkanlığı yürüten Emrullah Ataçay, yen

GÜNDEM 7.11.2021 18:59:00 0
Kuzey Kafkas Derneği

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığına Ali Uyar, divan kurulu üyeliğine de Levent Ataçay ve Dinar Yılmaz seçildi. 2019-2021 dönemi faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, “24 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kongre sonucu görevi devraldık. İki yıl süresince üye ve yakınlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Fakat malum dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle dernek binası ve lokali hizmet süremizin yarı dönemi kapalıydı. Geri kalan yarı dönemimizde de etkinliklerin kısıtlandığı bir süreç geçirdik. Derneğimizi en iyi şekilde temsil etmek için olağan gayreti gösterip bugünkü kongremizde karşınıza çıktık. Eksiklerimiz olduysa bütün üyelerimizin affına sığınırız” dedi.

 

TAHMİNİ BÜTÇE 40 BİN TL

 

Genel kurul, kesin hesap bilançosu ve tahmini bütçenin görüşülmesiyle devam etti. Kesin hesap bilançosunun 17 bin 397 TL, 6 Kasım 2021-6 Kasım 2023 dönemi tahmini bütçesinin de 40 bin TL olduğu ifade edildi.  Denetim kurulunun ibrasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerin seçimi yapıldı.

 

ATAÇAY YENİDEN BAŞKAN

 

Derneğin 3 dönemdir başkanlığı yürüten Emrullah Ataçay, yeniden başkanlığa seçilirken, Ataçay başkanlığındaki yönetimde Recep Çetin, Eray Yılmaz, Serkan Keskin, Nihat Tokmak, Ali Uyar ve Ömer Eyisoy yer aldı. Denetleme kurulu asil üyeliğine de Muharrem Yılmaz, Cihan Ulusoy ve Emin Üstgel seçildi.

 

 

“DESTEKLERİNİZİ HER ZAMAN BEKLİYORUZ”

 

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, “Bir kongreyi daha geride bıraktık. 8. Olağan Kongremiz derneğimize ve Çerkezköy’e, tüm üyelerimize inşallah hayırlı uğurlu olur. Yeni dönemde görev süremizde dernek yönetimi ile birlikte derneğimizi bir üst çıtaya çıkartmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Fakat sizin desteğinizi her zaman yanımızda hissetmemiz lazım. Ülke olarak zor bir dönemden geçtik. Bir pandemi süreci atlattık. Pandemi sürecinde yarı dönem kapalıydık. Açık olduğumuz dönemlerde de kısıtlamalar vardı. Hala pek çok etken var. Bu etkenlere rağmen çok şükür derneğimiz bugünlere geldi. Maddi olarak da manevi olarak da bir sıkıntı yaşamadık. Desteklerinizi her zaman bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU