'Benim çevrem, benim ağacım'

Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 'Benim çevrem, benim ağacım' sloganıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı.

GÜNDEM 7.11.2021 18:53:00 0

İki aşamadan oluşan ‘’Benim Çevrem, Benim Ağacım’’ projesi kapsamında, ülkemizde 11 Kasım’da kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü öncesinde, ilçede bulunan okullarda çevre bilincini aşılamak ve bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla eğitimler verilirken, eğitimlere Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ve Hüseyin Özdemir de katıldı.

 

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURACAKLAR

 

Başkan Hikmet Ata öğrencilerle tek tek ilgilenerek, fidan ve tohumlu kalem gibi çeşitli hediyeler verdi. Projenin ikinci aşamasında ise 11 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek olan fidan dikme etkinliği ile öğrenciler, isimlerinin etiketlenmiş olduğu fidanları toprakla buluşturacak.

 

DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hikmet Ata, “Marmaraereglisi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından başlatılan proje kapsamında İlçemiz okullarında eğitim gören öğrencilere, günümüzün önemli sorunlarından biri olan İklim değişikliği ve Çevre Kirliliği konularında eğitimler verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Ozan Deniz’in vermiş olduğu eğitimler sonrasında öğrencilerimize fidan ve tohum hediye ettik. ‘’Benim çevrem, benim ağacım’’ projemiz kapsamında, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde tüm öğrencilerimiz fidanlarını Türkmenli Mesire Alanı’nda toprakla buluşturacaklar” dedi. Başkan Ata, Marmaraereğlisi halkını 11 Kasım’da düzenlenecek olan ağaç dikme seferberliğine destek olmaya davet etti.

 

Haber / İrem BANÇO