Okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılmış protokol kapsamında 2021- 2021 Eğitim Öğretim yılÄ?

GÜNDEM 7.11.2021 18:22:00 0
Okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası

Bünyesinde tehlikeli maddeler (nikel, kurşun, civa, kadmiyum gibi) ihtiva eden atık pillerin düzenli şekilde toplanarak insan sağlığına ve çevreye zarar vermesinin önlenmesi, okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz, yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla düzenlenecek olan kampanya 30 Nisan 2022 tarihinde sona erecek.

 

GELECEĞİNİ DÜŞÜN ATIK PİLLERİ ÇÖPE ATMA

 

Malkara Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasında okullarda toplanan atık piller, uygulamada aksamalar olmaması için Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tartılıp teslim alınacak, teslim alındığına dair makbuzun 1 nüshası okula, 1 nüshası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, 1 nüshasıda Malkara Belediyesi’nde kalmak üzere toplam 3 nüsha halinde tanzim edilecek. Kampanya süresi bitiminde toplanan atık piller Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tartılarak teslim alınacak” denildi. Açıklamada “Çevreni koru. Geleceğini düşün atık pilleri çöpe atma!” çağrısında da bulunuldu.

 

Haber / Erdal AYDIN