Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nin (YEDAM) Ortak Açılış Töreni, Yeşilay Genel Merkezi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeşilay Genel Başkanı Pr

GÜNDEM 7.11.2021 18:16:00 0
Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

 

Tekirdağ YEDAM’ın da açılışının yapıldığı törene Vali Aziz Yıldırım, Türkiye Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, Uzman Klinik Psikolog Aylin Aracı ve YEDAM Personelleri canlı bağlantı ile katıldı. Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, YEDAM'ın alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklarla mücadelede çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, YEDAM'a müracaat eden kişilere danışmanlık ve rehabilite hizmeti verildiğini belirtti. Bugün sadece Tekirdağ’da değil, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere 104 YEDAM açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldırım, merkezlerin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

 

“İHTİYAÇ DUYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

 

YEDAM’ın Tekirdağ’da hizmete girmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı da Yeşilay’ın, YEDAM’lar ile bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz hizmet verdiğini belirtti. Türkiye’nin her yerinden 115 YEDAM Danışma Hattı ile destek almak mümkün olsa da, vatandaşların  fiziki olarak bir merkeze gelmeyi ve uzmanlarla yüz yüze görüşmeyi tercih edebildiğini söyleyen Soykırlı, “Bu kapsamda ilimizde YEDAM'ın hizmet vermesi bize ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yakınında olmak açısından büyük önem taşıyor. Bu açılış töreninin Sayın Cumhurbaşkanı’mızın katılımıyla yapılması da bizim için büyük onur. Bağımlılıklarla mücadelemizi sahiplendiği ve bizlere her zaman destek olduğu için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. YEDAM’ın tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor; bağımlılıklarından kurtulmak için desteğe ihtiyaç duyan herkese kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi. Açılışların ardından Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de hizmet veren YEDAM’ların toplam sayısı 104’e ulaştı.

 

(YEDAM) ilimize hayırlı olsun…

 

Ortak açılış töreni kapsamında Kırklareli Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin de açılışı yapıldı. Kırklareli YEDAM’ın da açılışı yapıldığı törene Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve il protokolü canlı bağlantı ile katıldı. Açılışta konuşan Vali Bilgin, YEDAM'ın bağımlılıklarla mücadelede önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, YEDAM'a müracaat eden kişilere danışmanlık ve rehabilite hizmeti verildiğini belirtti.

 

 

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEMİZİ ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Bağımlılık denilince akla öncelikli olarak madde, alkol ve tütün bağımlılığının geldiğini ifade eden Bilgin, “Günümüz teknoloji çağında ise artık teknoloji bağımlılığı da olmuş durumda. YEDAM ile birlikte her türlü bağımlılıkla mücadelemizi daha etkin bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. Vali Bilgin, bugün sadece Kırklareli'nde değil, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere 104 YEDAM açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, merkezlerin hayırlı olmasını diledi.

 

 

BAĞIMLI BİREYLERE VE AİLELERİNE ÜCRETSİZ DESTEK SAĞLIYOR

 

Yeşilay’ın, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek sağladığı belirtilerek “YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve  ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM’a 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşılabiliyor” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ