EYT'liler kahvaltıda bir araya geldi

Trakya Emeklilikle Yaşa Takılanlar Derneği tarafından bugün saat 10.30'da Çerkezköy'de bulunan bir kafede birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi. 'Kaderdaşlarım' dediği EYT'lile

GÜNDEM 7.11.2021 18:12:00 0
EYT

Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, kahvaltıda yaptığı konuşmada, EYT’liler konusunu gerek EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimi gerekse diğer dernek başkanlarıyla görüşerek fikir alışverişinde bulunduklarını, bu kahvaltı organizasyonunda da Trakya EYT yöneticilerinin ve üyelerinin de görüşlerini almak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

 

“EYT’LİLERİN MAĞDURİYETİNE ÇARE OLMAYACAK”

 

Gerek Yönetim Kurulu üyesi olduğum EYT Federasyonu yöneticileri, gerekse diğer dernek başkanları ile görüşmelerinde, hükümet tarafından hazırlanan 5 formülden herhangi birinin EYT’lilerin mağduriyetine çare olmadığı sonucuna vardıklarını söyleyen Öztürk, “Aksine yeni mağduriyetlerinde ortaya çıkmasına neden olacağının da farkındayız. Örneğin bir ay önce emekli olmuş biri 8 yıl beklemiş, diğer bir kişinin ise üç yılı var. Kanun çıkıyor ve emekli oluyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizlerin talebi EYT Federasyonu ve 23 derneğimizin ortak kararı, 4447 sayılı kanunun iptalidir. Bu konudaki kararlılığımızdan ve dik duruşumuzdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bugüne kadar görüştüğümüz ve defalarca toplantılar yaptığımız siyasi parti başkanları olsun, yöneticileri olsun, milletvekilleri olsun bizlerin kesinlikle haklı olduğumuzu ve bu örgütlü yapımızla kesinlikle kazanacağımızı dile getirmektedirler” dedi.

 

“GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞÜRMEDİK”

 

Bazı muhalefet partilerinin kendilerine çözüm önerileriyle geldiğini, bazılarının ise hazırlık yaptığını söyleyen Öztürk, “Yakın zamanda onların da çözüm önerilerini ortak basın açıklaması ile sizlerle paylaşacağız” dedi. Ülkemizin ve dünyanın bir pandemi sürecinden geçtiğini belirten Öztürk, “Biz EYT’liler olarak bu süreci sosyal medyayı kullanarak gündemden hiç düşürmedik. Her ne kadar sahalarda olmasak da her evde olmaya, her telefona girmeye çalıştık. Sosyal medyanın her alanında olduk” diye konuştu.

 

“BU KADERİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

 

‘Kaderdaşlarım’ dediği EYT’lileri derneğe sahip çıkmaya ve üye olmaya çağıran Öztürk, “Çünkü bu kaderi birlikte yaşıyoruz. Bu mağduriyet sadece benim değil hepimizindir. Hep birlikte haykırırsak sesimizi sağır sultan bile duyacaktır. Bundan da hiç şüphem yoktur. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimimizin mitingler ve toplantılarla ilgili bazı çalışmaları olacaktır. İlerleyen günlerde sizlerle bu konuları paylaşacağım” dedi. Kahvaltıya Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU