Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar sürüyor

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Kırklareli merkeze bağlı Kavaklı Beldesiâ€

GÜNDEM 7.11.2021 17:57:00 0
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar sürüyor

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık; “Ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamak ve istihdamı artırmak amacıyla; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli İl Özel İdaresi, Kavaklı Belediyesi, Kırklareli Ticaret Borsası ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Kavaklı Beldesi’nde “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurulması için çalışma başlattık” dedi.

 

 

“ÇALIŞMALARIN PLANLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Çalışmalar kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile birlikte Amasya Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiklerini ifade eden Ilık, “Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Hatiboğulları tesislerle ilgili bilgiler verdi. Biz de kendilerini ilimize davet ettik. Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji bey ile istişarede bulunduk. Yaptığımız görüşmemizde yer seçim işlemleri tamamlanmış olan bölgenin Mimari Proje Süreçleri, Çed İzin Süreçleri, Jeolojik Etüt Süreçleri ve Biogaz Tesisi Fizibilite işlemleri için yapılacak olan çalışmalarda; Amasya Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş aşamasında uygulanan çalışmaların örnek alınmasını kararlaştırarak, yapılacak çalışmaların planlamasını gerçekleştirdik” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ