Albayrak: Trakya için durmaksızın çalışmaya devam

Trakya Belediyeler Birliği, 50 üye belediye başkanlığına yönelik hazırladığı çalışmaları yayınladı. Üye yerel yönetimlerin çalışmalarını destekleyici proje ve eğitim programları

GÜNDEM 5.11.2021 17:10:00 0
Albayrak: Trakya için durmaksızın çalışmaya devam

Trakya Belediyeler Birliği, 2020 yılında başlattığı yerel yönetimlere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını 6 ana başlık altında duyuran birlik; AB ve Yurt Dışı Fonları, Eğitim Faaliyetleri, Dış ilişkiler, Yurtiçi ve Yurtdışı İş birlikleri ve Koordinasyon, Bölgesel ve Sürdürülebilir Kalkınma ile Medya ve Tanıtım konularının detaylarını paylaştı.

 

UZMANLAR EŞLİĞİNDE İSTİŞARE ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR

 

Proje ve eğitim programları hakkındaki bilgilendirmeyi yapan Tekirdağ Büyükşehir ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak, birliğin, üye belediyelerin AB ve Yurt içi Fonlarından yararlanabilmeleri için tüm ihtiyaçlarına çözüm ortağı olduğunu kaydederek, “Avrupa Birliği ve diğer ulusal projelerle ilgili çalışmalar yürüten ve planlayan tüm üye belediyelerimizin bilgi ihtiyacını karşılamak, birbirleriyle işbirliklerini sağlamak ve rehberlik etmek üzere birliğimiz bünyesinde AB Proje ve İş birliği Destek Ofisi oluşturuldu ve çalışmalara başlandı. AB ve Yurtdışı Fonları başlığını, AB Proje hazırlama kampları, Proje ekiplerine kolektif çalışma ve gelişim imkânları ile doldurmakla beraber Proje ekibi olmayan üye belediyelere Proje yöneticilerini yetiştirme olanağı da sunmakta. Böylelikle Trakya Bölgesine özel açılan hibe programlarına özel toplantılar ve uzmanlar eşliğinde istişare çalışmaları yürütülüyor” dedi.  

 

“YOĞUN KATILIM İLE YAPILIYOR”

 

Trakya Belediyeler Birliği’nin belediyecilik alanında rekor sayıda eğitim çalışması gerçekleştirerek Türkiye’deki en öncü birliklerden biri haline geldiğini de vurgulayan Albayrak, “Trakya Belediyeler Birliği tarafından yerel yönetimlere katkı sağlaması amacıyla hem kişisel hem de kurumsal gelişim ve deneyim açısından düzenlenen, belediyelerden gelen talep ve ihtiyaçlara yönelik en çok ihtiyaç duyulan konuların ele alındığı Online Eğitim Programları yoğun katılımlarla gerçekleştiriliyor. Pandemi nedeniyle online eğitimler yepyeni tema ve konularla üye belediyelerin hizmetine sunulmaya devam ediliyor. Birliğimiz tarafından organize edilen eğitim programları çerçevesinde tüm eğitimlere iştirak sağlayan personel ve katılımcılara eğitimlerin içeriğine ve niteliğine göre ‘‘Katılım Belgesi ve Sertifika’’ verilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

 

KARDEŞ ŞEHİR EŞLEŞTİRMELERİ HIZ KAZANDI

 

Dış ilişkiler konusunda da atağa geçtiklerini, kardeş şehir çalışmaları, uluslararası birlikler ile iş birliği çalışmalarını hızlandırarak dış ilişkiler enformasyon akışı ve uluslararası networklere katılım konusunda adımlar atmaya başladıklarını kaydeden Albayrak, “Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği ile ilişkiler yeniden canlandırıldı, karşılıklı iş birliği ve kardeş şehir eşleştirmeleri hız kazandı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) ve Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’na (MEWA) üyelik konusunda adımlar atıldı, çalışmalara dâhil olunması yönünde görüşmelere başlandı. Yine Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ve Avrupa Birliği Bölgele Komitesi (COR) Türkiye Genel Koordinatörlüğü ile temasa geçildi ve grup çalışmalarına dâhil olunması için çalışmalar başlatıldı” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYECİLİK BULUŞMALARI YAPILIYOR

 

Trakya Belediyeler Birliği olarak üye belediyeler arasında iş birliklerini artırmak, iyi uygulamaları yaygınlaştırmak, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulmasını sağlamak için farklı meslek gruplarında Belediyecilik Buluşmaları gerçekleştirdiklerini de kaydeden Kadir Albayrak, “Trakya Belediyeler Birliği’nce yerel yönetimlere bağlı birimlerin bir araya getirilerek iyi uygulamaların yaygınlaştırılması, hizmet kalitesinin artırılması, kolektif çalışma ortamları oluşturulması ve çözüm ortaklığı yaratılması amacıyla, “Deneyim Paylaşım ve Mesleki İstişare Kurulları” oluşturuldu” dedi.

 

“YÖRESEL MARKALAŞMA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR”

 

Akademisyenlerden oluşan bilim kurulunun Trakya Belediyeler Birliği’nin çalışmalarına dâhil edilmesiyle, bilimsel çalışmaların yerel yönetimlere entegrasyonu sürecinin de başlatıldığını belirten Albayrak, “Üye belediyelere kurumsal rehberlik, yerel yönetimler turizm envanteri ve turizm rotası çalışmaları, yöresel markalaşma bu çalışmalardan bazılarıdır. Bilim Kurulu oluşturulması bölgesel ve sürdürülebilir kalkınma ana planın önemli adımlarından birisi olma niteliği taşımakta. Bilim kurulunun katkılarıyla bölge adına önem taşıyan birçok konuda çalıştay ve sempozyumlar gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarda sona gelindi” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞMALAR MEMNUNİYETLE KARŞILANIYOR”

 

“Bölgemize yönelik, belediyelerimiz perspektifinden Turizm Rotaları ve Envanteri oluşturulması ve bu envanterlerin tanıtımının yapılması çalışmaları da devam ediyor” diyen Albayrak, “Yine Bilim Kurulu tarafından Trakya Bölgesini ilgilendiren Yüksek lisans ve Doktora tezleri bir süzgeçten geçirilmiş ve belirli bir format oluşturularak Trakya Belediyeler Birliği web sitesi üzerinden yerel yönetimlerimizin faydalanabileceği şekilde erişime açılmıştır. Çağın gerekliliklerine uygun yeni bir kurumsal kimliğe bürünen Trakya Belediyeler Birliği yenilenen web sitesi ara yüzüyle Trakya’da Belediyecilik alanındaki gelişmelere kolay erişim ve yeniliklerden haberdar olma olanağı sunuyor. Bu yenilikle beraber medyada yer alma oranlarında ise 15 kat artış kaydetti. Üye belediyelerimizin hem belediyecilik alanında hem de kurumsal gelişime odaklanan çalışmalarına gösterilen ilgi memnuniyet yaratıyor” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO