Akay, çalışmalardaki son durumu inceledi  

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk Viyadüğü'nde devam eden Yaya Yolu Genişletme çalışmalarını ve Fatih Mahallesi'ndeki soğuk asfalt yol yapım çalışmalarını inceledi.

GÜNDEM 5.11.2021 11:35:00 0
Akay, çalışmalardaki son durumu inceledi  

İlk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan Atatürk Viyadüğü yaya yolu genişletme çalışmaları inceleyen Başkan Akay, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

 

YAYA GEÇİŞ YOLLARI 2 METRE GENİŞLETİLİYOR

 

Çalışmalar kapsamında Atatürk Viyadüğü’nde gerekli güvenlik önlemleri ve trafik tedbirlerinin alındığını belirten Akay, “Proje kapsamında mevcut genleşme derzleri değiştirilerek, Atatürk Viyadüğü’nün genel bakım onarımı yapılıyor. Mevcut durumda 80 santimetre olan yaya geçiş yolları da, 2 metre genişliğe kavuşturuluyor. Yaya yolu genişletme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımız, Atatürk Viyadüğü’nde yaya olarak çok daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilecekler” dedi.

 

 

 

11 CADDE VE SOKAKTA SOĞUK ASFALT İLE KAPLANACAK

 

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen soğuk asfalt yol yapım çalışmalarını da inceleyen Başkan Akay, Ambardere mevkii ile birlikte 50 cadde ve sokakta çalışmaları tamamladıklarını kaydederek, “Ekiplerimiz Cumhuriyet Mahallemizde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallemizde de 11 cadde ve sokakta soğuk asfalt yol yapılacak. Her iki mahallemizde çalışmalarımız tamamlandığında 61 cadde ve sokakta toplamda 87 bin 500 metrekarelik bir yol ağı soğuk asfalt ile kaplanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

50 CADDE VE SOKAK SOĞUK ASFALT İLE KAPLANDI

 

Başkan Akay, “Fatih Mahallesi’nde Güvercin Sokak, Bozkır Sokak, Candan Sokak, Konaklı Sokak, Çerkez Sokak, Gülnihal Sokak, Yalman Sokak, Üçgen Sokak, Erguvan Sokak, Dalga Sokak, Çiçekli Sokak, Sarıçam Caddesi, Çiçeknarı Caddesi, Orhan Gazi Caddesi 1195/1200/1210 adalar önü, Yekta 1211 ada önü, Nurlu Sokak, Piyale Sokak, Armutlu Sokak, Çakıl Sokak, Kuzucuk Sokak 1285/3 parsel önü, Şanlı Sokak, Lalezar Caddesi, 1177/1233 adalar önü, Lalezar Caddesi 1229/1226/1532/1278 adalar önü, Sırma Sokak,  1175/1177 adalar önü, Yamalı Sokak, Akçay Sokak, Aygün Sokak, Sağlam Sokak, Koçar Sokak, Deren Sokak, Yosun Sokak, Durmuş Sokak, Kanuni Sokak, Mehter Sokak, Yamaç Sokak, Taşkın Sokak 1226 ada önü, Desen Sokak 1226 ada önü, Ayvalı Sokak, Rüzgarlı Sokak 1276 ada önü, Baycan Sokak 1276 ada önü, Kılıçkaya Sokak 1286 ada önü, Çınarlı Sokak, Sandal Sokak, Ağaçlı Sokak 1292/3-4-5 parseller önü, Alaçam Sokak 1294/1 parsel önü, Aydede Sokak, Harika Sokak 1298 ada önü ve Akgül Sokak 1295 ada önü soğuk asfalt ile kaplandı” dedi.

 

“GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

 

Fatih Mahallesi Ambardere mevkiinde 50 cadde ve sokakta tamamlanan soğuk asfalt çalışmalarının yanı sıra, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’nde de yol genişletme, bisiklet yolu ve kaldırım yapım çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Akay, “Yol genişletme çalışmalarının devam ettiği caddemizde bisiklet yolu da yapacağız. Ekiplerimiz şu anda beton kaldırım yapım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte caddemizde yaklaşık 6 bin metrekarelik beton kaldırım yapılmış olacak. Caddemizde ayrıca 6 bin metrekarelik de sıcak asfalt kaplama çalışması gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte yeni yaptığımız kaldırımlarımızı ağaçlandırma çalışmaları ile güzel bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO