"Bağışlanan bir organ, gerçek bir yaşam bağışıdır"

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nce Tekirdağ Ticaret ve Sanayi  Odası'nda organ ve doku nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak a

GÜNDEM 4.11.2021 17:34:00 0

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan; “Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız” dedi.

 

290 BİN HASTA ORGAN BAĞIŞI BEKLİYOR

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Organ bağışı konusunda son yıllarda Türkiye’de oldukça büyük atılımlar görülmüşse de, 2020 itibariyle yaklaşık 290 bin hasta organ bağışı için sıra beklemeye devam etmektedir. Bu sayının büyük bir çoğunluğunu böbrek nakli bekleyen hastalar oluşturmaktadır. Bu hastaların tek umudu organ bağışıdır. Hayatını kaybeden bir insan; böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, bağırsak, pankreas ya da kornealarını bağışlayarak birçok insana sağlıklı bir hayat armağan edebilir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU