"Saraylılar yeterli sağlık hizmeti alamıyor"

Saray Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliğini Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, "50 bin nüfuslu Saray ilçesinin vatandaşları kendi ilçelerinde yeterli

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 4.11.2021 10:06:00 0

Milletvekili Candan Yüceer, Saray Devlet Hastanesi’ndeki doktor, ekipman ve cihaz açığı eksiklikleri ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

 

“ÇEVRE İLÇELERE GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

 

Saray’ın nüfusunun 50 binden fazla olduğunu vurgulayan Yüceer “Saray Devlet Hastanesi’ndeki eksikliklerin 50 bin nüfuslu bir ilçede olmaması gerekiyor. Saray Devlet Hastanesi ilçe nüfusunun 50 bini geçmesinin ardından D statüsünden C grubu hastane statüsüne geçti. Bunun üzerine ilçe halkı ve Saray Devlet Hastanesi eksik branşlardaki doktorların gelmesini ve yeni ünitelerin açılmasını beklerken bu gerçekleşmedi. Tekirdağ geneline atanan 30 hekimimiz içinden hiçbir uzman Saray Devlet Hastanesine atanmadı. Vatandaşlar, hastaneye gidiyor istenilen branşta doktorlar olmayınca çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Saraylıların kendi ilçelerinde tedavi olmaya hakkı var. Umarım Sağlık Bakanlığı, Saray halkına yapılan bu haksızlığı en kısa zamanda düzeltir” dedi.

 

BAZI BRANŞLARDA HİZMET VERİLEMİYOR

 

Saray Devlet Hastanesi’nde bir acil servis polikliniği olmamasına da dikkat çeken Yüceer, “Pandemi süreci devam ediyorken on binlerce insanın yaşadığı ilçede bu eksikliğin bunca zamandır giderilmemiş olması akıl almaz bir durum. Hastanede ortopedi, göz hastalıkları, kulak burun boğaz gibi branşlarda hizmet veremediği için Saray halkı çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bu durum pandemi sürecinde komşu ilçelerdeki hastanelerde yoğunluğu arttırmakla birlikte eksik ve yetersiz kalan hastaneden dolayı vatandaşların aldığı sağlık hizmetinin kalitesini düşürmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“MEVCUT SAĞLIKÇILARIN YÜKÜ ARTIYOR”

 

“Saray Devlet Hastanesi’ndeki branş doktor eksikliğinin giderilmemesi mevcut sağlık emekçilerinin yükünü arttırıyor” diyen Milletvekili Candan Yüceer, “Saray Devlet Hastanesi’nin sağlık emekçileri ellerinden gelenin en iyisini yaparak vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor. Ancak hali hazırda zor şartlarda çalışan sağlık görevlilerinin üzerlerine yüklenen bu yük nedeniyle yaşadıkları sorunlar onların hayatını, hastalarını ve hasta yakınlarını olumsuz etkileyebiliyor. Devam eden bir pandemi süreci var. Bu süreçte şimdiye kadar hastanelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin eksiklikleri giderilmeliydi. Önümüzdeki süreçte bu eksikliklerin hızla giderilmesini umuyoruz” dedi.

 

“DOKTOR ATAMASI YAPILMAMASININ GEREKÇELERİ NELER?”

 

Yüceer’in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıtlamasını istediği sorular şu şekilde; “Tekirdağ il merkezinde ve ilçe kamu hastanelerinde bulunan toplam doktor sayısı her bir hastane ayrı ayrı belirtilmek üzere kaçtır? Mevcut doktorların branşlara göre dağılımı nasıldır? D statüsünden, C grubu hastane statüsüne geçen Saray Devlet Hastanesi’nde vatandaşların talep ettiği ve ihtiyaç duyulan branşlara ait uzman doktor atamasının yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Saray Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan acil servis, ortopedi, göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve eksik olan diğer diğer branşlarda doktor ataması yapılacak mıdır? Eğer yapılacaksa, bu atamalar için hangi tarih öngörülmektedir? 50 bin nüfuslu Saray ilçesinde bulunan Saray Devlet Hastanesi’ndeki Acil Servis Polikliniği eksikliğinin giderilmesi ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Varsa Acil Servis Polikliniği’nin açılması için öngörülen tarih nedir? Bakanlığınızın, Saray Devlet Hastanesi’ndeki personel ve teçhizat eksikliğini tespit edebilecek imkanları var mıdır? Daha önce böyle bir çalışma yapılmış mıdır? Saray Devlet Hastanesi’ndeki teçhizat ve personel eksikliklerinin Bakanlığınızın tarafından ne zaman giderileceği öngörülmektedir?”

 

Haber/ İrem BANÇO